Borsodi közélet

Erősen szennyezett a borsodi levegő

Írta: itv , - Frissítve: 28th December, 2018 - 2:20pm
A méréshez használt műszer

Több helyen is romlott a levegő minősége a szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön. Kifogásolt a levegőminőség Miskolcon, Putnokon és Sajószentpéteren.

Szélcsendes és csapadékmentes időjárás esetén a városok levegő-egészségügyi helyzetének romlása várható – tették hozzá. Ezért azt kérik, hogy az emberek mellőzzék az egészségre ártalmas lakossági tüzelőanyagok használatát.

Átadták Magyarország legnagyobb naperőművét

Írta: itv , - Frissítve: 23rd November, 2018 - 5:42pm
(Fotó: MTI/Vajda János)

Hazánk legnagyobb naperőművét építette meg a Magyar Villamos Művek (MVM) csoport a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca határában. A kilencmilliárd forintba került, évi 20,7 gigawatttóra áram termelésére képes létesítményt pénteken adták át, az erőműbe csaknem 74 ezer darab polikristályos napelemtáblát telepítettek.

 

Szilvásváradon adták át Közép-Európa legmodernebb lovasközpontját

Írta: itv , - Frissítve: 19th August, 2018 - 12:48pm
MTI Fotó Komka Péter

A Kincsem Nemzeti Lovasprogram legnagyobb vidéki beruházásaként Közép-Európa legújabb és legmodernebb lovasközpontja készült el Szilvásváradon – jelentette ki az agrárminiszter a komplexum szombati átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Medvét láttak Jósvafő határában

Írta: itv , - Frissítve: 1st April, 2018 - 7:11pm

Egy barna medvét vettek észre kirándulók Jósvafő határában az erdőben 31-én.

 

Video felvételt is készítettek róla, amit átadtak az Aggteleki Nemzeti Parknak. A szakemberek azt mondják hogy nagyon nagy szerencse kellett ahhoz, hogy a kirándulók ilyen közel kerüljenek a medvéhez.

 

 

A következő napokban vizsgálni fogják, hogy hagyott-e maga után más nyomot is a medve. Szakemberek szerint, ha medvével találkozunk, semmiképen ne támadjunk, maradjunk nyugodtak.

 

 

Megújul a füzéri vár és a füzérradványi Károly-kastély

Írta: itv , - Frissítve: 29th March, 2018 - 3:25pm

Összesen 4,5 milliárd forintos kastély- és várfejlesztési program indul a füzéri várban és a füzérradványi Károlyi-kastélyban a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram keretében - közölte kedden Virág Zsolt, a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram miniszteri biztosa a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Füzérradványban.

 

Fidesz: Vona Gábornak le kellett volna mondatnia az ózdi polgármestert

Írta: itv , - Frissítve: 24th March, 2018 - 4:54pm

Vona Gábor Jobbik-elnöknek Ózdon le kellett volna mondatnia a város jobbikos polgármesterét, Janiczak Dávidot, aki gyalázatos stílusban beszélt a nőkről – közölte szombaton a Fidesz-frakció.

 

A Jobbik elnökének ózdi látogatására reagálva a kormánypárti képviselőcsoport hangsúlyozta: amennyiben Vona Gábor ezt nem teszi meg, az azt jelenti, hogy osztja a város polgármesterének véleményét, vagyis hozzá hasonló módon gyalázatosan gondolkodik a nőkről.

Trágárkodva gyalázta a nőket Ózd jobbikos polgármestere

Írta: itv , - Frissítve: 24th March, 2018 - 4:22pm

A női nem ilyen mértékű lenézése és megalázása elfogadhatatlan cselekedet mai világunkban.

 

A pestisracok.hu birtokába került, még 2016-ban készült három hangfelvétel szerint Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere, a párt „második emberének” tartott politikusa minősíthetetlen stílusban beszél a nőkről. Az egyik felvétel alapján azért alázza porig egy támogatóját, mert nem néz ki a véleménye alapján elég jól.

Tovább épül az M30-as autópálya

Írta: itv , - Frissítve: 13th March, 2018 - 9:15am

Az alapkőletétellel hétfőn lényegében megkezdődött a Miskolc-Kassa közötti autópálya magyarországi szakaszának építése, a borsodi megyeszékhelyet a magyar-szlovák határon lévő Tornyosnémetivel összekötő 57 kilométer hosszúságú gyorsforgalmi út uniós és hazai forrásból nettó 179,3 milliárd forintból készül el várhatóan 2021. harmadik negyedévére.

 

Hamarosan megépül Magyarország legnagyobb naperőműve

Írta: itv , - Frissítve: 1st March, 2018 - 2:48pm

Magyarország legnagyobb naperőművét építi meg a Magyar Villamos Művek (MVM) csoport a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca határában, a kilencmilliárd forintba kerülő, évi 20,7 gigawatttóra áram termelésére képes létesítmény alapkövét szerdán helyezték el. 

 

Az Aluinvent Zrt. alumíniumhab alapú védelmi páncélok fejlesztésén dolgozik a járműipar számára

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 28th February, 2018 - 10:11pm

A hazai Aluinvent Zrt. által az izraeli Paxis Ltd. céggel közösen kidolgozott, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap finanszírozásával megvalósuló projekt célja olyan alumíniumhab anyagot tartalmazó védelmi panelek fejlesztése a járműipar számára, amely a modern, összetett védelmi ipari igényeknek megfelelő paraméterekkel rendelkezik, előállítása pedig egy fenntartható és tiszta technológián alapszik.

Rég nem látott mértékű gazdasági fejlesztések

Írta: itv , - Frissítve: 3rd December, 2017 - 12:26pm
Csöbör Katalin és vendégei

Csöbör Katalin képviselő asszony a Borsodi 1-es számú választókerülethez tartozó kistelepülések polgármestereivel tartott gazdasági egyeztetést. A megbeszélésen részt vett Oláh Gábor regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár is. A helyettes államtitkár kiemelte, hogy az elmúlt években rég nem látott mértékű gazdasági fejlesztések zajlottak a térségben, amelyek számos új munkahelyet teremtettek és új vállalkozásokat vonzottak a régióba - áll a képviselő asszony szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében

A honvédelem nemzeti ügy, nem tekinthető pártpolitikai kérdésnek

Írta: itv , - Frissítve: 28th November, 2017 - 8:58pm

A honvédelem nemzeti ügy, nem tekinthető pártpolitikai kérdésnek-Újfajta biztonsági kihívásokra kell felkészülnie az országnak és a honvédelemnek mondta Simicskó István  honvédelmi miniszter a Miskolci egyetemen.

 

Állami fejlesztések a B-A-Z Megyei Központi Kórházban

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 8th November, 2017 - 5:20pm

A támogatásból Teleradiológiai és informatikai fejlesztés, Citosztatikus labor kialakítás, Egyedi parenterális keverék infúziók készítésére alkalmas orvosi labor kialakítás és Strukturális integráció a telephelyek között fejlesztések valósultak meg. Teleradiológiai és informatikai fejlesztés

Őrizetbe vették a bodrogközi halálos mérgezés gyanúsítottját

Írta: itv , - Frissítve: 5th November, 2017 - 1:59pm

 Őrizetbe vettek a rendőrök egy férfit, aki a gyanú szerint mérgező italt értékesített helyi lakosoknak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Dámócon, a mérgezésbe időközben egy másik ember is belehalt - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap az MTI-vel. 

Egy ember meghalt, hárman kórházba kerültek mérgezés miatt a Bodrogközből

Írta: itv , - Frissítve: 5th November, 2017 - 8:12am

 

Egy ember meghalt, hárman súlyos állapotban kerültek kórházba mérgezés miatt a magyarországi Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Dámócról - közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton.
 

Janasóczki Attila elmondta, a mentőszolgálat dolgozói jelezték a rendőrségnek péntek este, hogy három embert mérgezés gyanújával, súlyos állapotban szállítottak kórházba a bodrogközi településről.

Fát ültetett Nekézsenyben Balog Zoltán

Írta: itv , - Frissítve: 16th September, 2017 - 2:47pm

A reformáció 500. évfordulója alkalmából fát ültetett az emberi erőforrások minisztere a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nekézseny református templomának kertjében szombaton.

Balog Zoltán a nekézsenyi református egyházközség hálaadó gyülekezeti napján felidézte a településhez kötődő gyerekkori élményeit, anekdotázott a “kicsiny, de gyönyörű” településről, lakóiról.

A faültetés jelentőségéről szólva azt mondta: ez az ország híresen gazdag erdőkben, hegyekben, gyönyörű természeti értékei vannak, és ha kivágunk egy fát, ültessünk helyette másikat.

Segítsünk a Miskolci Állatsegítő Alapítványnak!

Írta: itv , - Frissítve: 14th July, 2017 - 3:15pm
Minden kutyusnak szerető gazdit kívánunk

Lesz horgász- és főzőverseny, és persze kutyasimogató. A legfontosabb, hogy családot találjanak az otthontalan kutyusok, a már meglévő gazdik pedig tudatosítsák magukban, milyen szerencsések, amiért négylábú társuk van!

 

Minden kutyusnak szerető gazdit kíván az Irány Tv csapata!

Luis Sanz látogatása az Aluinvent Zrt-nél

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 6th July, 2017 - 8:27am
Bal oldalon Luis Sanz, középen Dr. Babcsán Norbert, jobbra Kiss Sándor (fotó: Nagy Gábor)

Az IPE, azaz az Ipari-, Tudományos-, Innovációs és Technológiai Parkok Egyesületének meghívására 2017 július 4-6 között Magyarországra látogatott Luis Sanz, a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségének  (IASP) ügyvezető  igazgatója. Itt tartózkodása alatt bemutatásra kerül számára Magyarország Tudományos és Technológiai Park rendszere, ennek legkiemelkedőbb parkjai, a leginnovatívabb magyar KKV-k és egyetemek. Július 5-én, szerdán látogatást tett a már Ipari Innovációs Nagydíjjal is kitüntetett Aluinvent Zrt. idén februárban átadott alumíniumhab gyárában is.

Folyamatosak a fakidőlések

Írta: itv , - Frissítve: 20th April, 2017 - 6:44am

Mezőkövesden és Kazincbarcikán a helyi hivatásos tűzoltók kettő, míg Sátoraljaújhelyen egy alkalommal nyújtottak segítséget fakidőlések eltávolításánál. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt és anyagi kár sem keletkezett.

50 fő hivatásos tűzoltó, illetve 11 db tűzoltó gépjármű került bevonásra a védekezésbe.

Áramszolgáltatás kimaradásával hat település, 2242 fővel érintett (Répáshuta, Bükkszentlászló, Bükkszentkereszt, Hollóstető, Rókafarm, Ómassa). Az áramszolgáltató szakemberei folyamatosan számolják fel a keletkezett hibát.

Útlezárások Borsodban

Írta: itv , - Frissítve: 20th April, 2017 - 7:43pm

Szabó Csilla, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel közölte, lezárták a bánkúti elágazás és Mályinka közötti útszakaszt, miként az ómassai elágazás és Mályinka közötti utat, a répáshutai elágazás és a megyehatár között utat. Ugyancsak nem lehet közlekedni az útra dőlt fák miatt a megyehatár és a lillafüredi 5-ös jelzésű autóbusz végállomása között, csakúgy, mint a Bükkszentlászló és Hollóstető közötti út egy szakaszán sem.

Újra Lakás- és Autóvásár Miskolcon a jövő héten!

Írta: itv , - Frissítve: 17th April, 2017 - 8:43am

2017. április 22-én és 23-án Miskolcon, az ITC Székházban kerül megrendezésre a régió legnagyobb autókiállítással egybekötött lakásvására, ahol egy helyen találkozhatnak a lakáskeresők, lakáseladók, és a régió ingatlanokkal foglalkozó képviselői.

 

Emellett mindenki tesközelből megismerkedhet a vezető autómárkák legújabb modelljeivel.

Oldalak