Aszályhelyzetet hirdetett ki a vidékfejlesztési miniszter

A vidékfejlesztési miniszter 2012. november 1-től 2013. október 31-ig terjedő kárenyhítési év vonatkozásában az egész ország területére az Edelényi, a Szikszói, a Csurgói, a Lenti, a Letenyei és a Nagykanizsai kistérség kivételével aszályt hirdetett ki.

A Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján október 31-én közzétett Vidékfejlesztési Értesítőben (LXIII. évfolyam, 9. sz.) megjelent a vidékfejlesztési miniszter közleménye a mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről szóló 2011. évi CLXVIII. törvény 12. § (6) bekezdése szerinti aszályhelyzet kihirdetéséről.

Ennek értelmében a vidékfejlesztési miniszter - hivatkozással a mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről szóló 2011. évi CLXVIII. törvény 12. § (6) bekezdésére - a 2012. november 1-től 2013. október 31-ig terjedő kárenyhítési év vonatkozásában az egész ország területére az Edelényi, a Szikszói, a Csurgói, a Lenti, a Letenyei és a Nagykanizsai kistérség kivételével aszályt hirdetett ki.

Kapcsolódó cikkeink

 Országos aszályhelyzetet hirdetett Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter

Kárenyhítő juttatást kaphatnak azok a gazdák, akik a szárazság miatt szenvedtek el károkat. A kárenyhítő juttatási igénylést november 30-ig kell benyújtani.

Jeruzsálem – Iszmáil Haníje, a radikális iszlamista Hamász szervezet Gázában élő politikai vezetője hadüzenetnek nevezte csütörtökön Donald Trump amerikai elnök döntését, miszerint az Egyesült Államok immár Jeruzsálemet tekinti Izrael fővárosának, ezért Haníje...

MTI/AP/Thibault Camus

Háromnapos nemzeti gyászt hirdetett a péntekre virradóra legalább 84 emberéletet követelő nizzai gázolásos merénylet után Francois Hollande francia elnök - jelentette be Manuel Valls francia miniszterelnök.

MTI Fotó Kovács Tamás

Az kormány az egész ország területére kihirdeti a migrációs válsághelyzetet - jelentette be szerdán Budapesten Pintér Sándor belügyminiszter.

2020. június 3., szerda, Klotild