Átcsúszó pálya és kabinos felvonó a Zemplén Kalandparkban

Átcsúszó pályával és zártkabinos kötélpályával bővült a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark.

 

 
 
A 605 millió forintos beruházást uniós és hazai forrásból finanszírozta a zempléni város, a két új turisztikai látványosságot szerdán adták át - közölte a település önkormányzata az MTI-vel.A Dongóra és Sólyomra keresztelt átcsúszó és a zárt kabinos pálya egyaránt 1040 méter hosszú, a város fölötti Magas-hegyet köti össze a Szárheggyel, a pálya földtől való legmagasabb pontja 150 méter.
 

A Zemplén Kalandparknak, a szabadidő és sportcentrumnak ezzel a két legújabb attrakcióval már kilenc élményeleme van, elsőként a bobpályát adták át 2009-ben. A most befejezett beruházás 10-15 új munkahelyet is teremtett.

 

A tájékoztatás szerint a sátoraljaújhelyi önkormányzatának célja, hogy évente legalább félmillión látogassanak oda. A kizárólag önkormányzati tulajdonú Zemplén Kalandpark minden évben nyereséges volt, a város szeretné, hogy a bevétel további növelésével saját erőből is fejleszthessék, kiegészíthessék a létesítményt.

- MTI -

 

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Mihádák Zoltán

Rendkívüli vizsgálatot rendel el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) minden magyarországi kalandparkban a csillebérci létesítményben történt vasárnapi baleset miatt - közölte a tárca kedden az MTI-vel.

Négy sífelvonó működik szombaton a bükki síparadicsomban Bánkúton, és ugyancsak igénybe vehetők a felvonók a sátoraljaújhelyi Zempléni Kalandparkban.

Hójelentés - február 16.

Bár süt a nap és Miskolcon már reggel is +2 fokot mértek a téli sportok szerelmesei a hegyekben még bőven találnak síelésre, hódeszkázásra vagy akár szánkózásra alkalmas havat. Nézzük az észak-magyarországi síparadicsomok aktuális hóhelyzetét.

Szerdától síelhető a sátoraljaújhelyi Kalandpark

Egy hete visszatért a Zemplénbe is a tél, így január 22-én ismét elkezdődött a sípályák havazása a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban.

2019. július 16., kedd, Valter