Borsodiak a gátakon

A Dunán idén júniusban levonuló árhullám, a valaha mért legnagyobb vízállásokat is rendre döntötte meg – a védekezésben pedig a három évvel ezelőttihez hasonló összefogás alakult ki, ehhez csatlakozott, több településhez hasonlóan, Miskolc is.
A Bükk Mentőcsopőrt és a borsodi tűzoltók mellett Miskolc Önkormányzata is részt vett az árvízi munkákban.A 20 fős kontingens Dr.Kriza Ákos polgármester és Sebestyén László országgyűlési képviselő vezetésével június 6.-án indult a Duna áradása miatt veszélyeztetett Leányfalura.
A Mivíz Kft-től 12-en, az önkormányzati rendészet részéről heten, a Polgármesteri Hivatal részéről ketten -Dr. Kriza Ákos polgármester és Alföldi Attila közbiztonsági referens- nyújtottak segséget a bajba jutott embereknek.
A csapat – az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve – szivattyúkat, aggregátorokat, tömlőket, árboclámpákat visz magával, és a kritikus helyeken teljesít majd szolgálatot.
A miskolciak Leányfalu mellett, Dunabogdánynál és Szigetmonostornál is részt vettek az árvízi védekezésben.
A bajban összefogtak az emberek, az ország szinte minden részéből érkeztek segítők , hogy támaszt nyújtsanak az árvízzel veszélyeztetett településeknek. Ezt képeken is megörökítették. Most ezekből a fotókból nyílik kiállítás a Miskolci Galériában.

Kapcsolódó cikkeink

Borsodiak a gátakon - mint arról már beszámoltunk a Bükk Mentőcsoport indult el elsőként a héten a Dunai árvízi védekezést segíteni, azóta a katasztrófavédelem hivatásos állományából közel 200 fő, de több önkéntes tűzoltó és polgárőr egyesület is jelentkezett munkára a...

MTI Fotó Vajda János

Levonulóban van az árhullám a borsodi folyókon – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság. A heves esőzések a Bodrog vízgyűjtőjét is érintette, a magyar szakaszon az első fok szintje alatti vízállások kialakulása várható.

Az Irány Televízió felhívása:

Kedves nézőink!

Miskolcon alakult - Elindul a választáson a Magyarországi Cigány Párt

A Magyarországi Cigány Párt (MCP) a hét végén létrehozza fővárosi szervezetét és bejelenti, hogy elindul a parlamenti választáson - írta pénteki cikkében a Népszabadság.

2020. november 30., hétfő, András,Andor