Brikettel segít iskolákat az Erzsébet-program

Az Erzsébet-program száz tonna brikettel segít hátrányos helyzetű kistérségben lévő iskolákat. Az elhasznált Erzsébet-utalványokból készített tüzelőanyagot Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Baranya megye hét iskolája kapja meg – közölte a program szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Nagy Anna elmondta, a hátrányos helyzetű kistérségek iskolái az idén második alkalommal pályázhattak az Erzsébet-program téli fűtést segítő támogatási keretére.

A 2012-es tapasztalatok szerint a brikettel akár a fűtésköltség felét is megtakaríthatják az iskolák – tette hozzá.

Az intézményeknek az Erzsébet Utalványforgalmazó a szállítást és a rakodást is ingyen biztosítja. A briketteket októberben valamennyi nyertes iskola megkapja.

Kapcsolódó cikkeink

Az Erzsébet-program jóvoltából idén összesen 100 tonna brikett kerül az ország hét iskolájába, a leghátrányosabb kistérségekbe. A brikettek a már elszámolt Erzsébet-utalványokból készültek, fűtőértékük megegyezik a tűzifáéval.

MTI Fotó Ujvári Sándor

Indul az idei tanyafejlesztési program, amelyre 725 millió forint jut - jelentette be a földművelésügyi miniszter szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

MTI-fotó: Koszticsák Szilárd

Negyven különböző szálláshelyen tudnak jelképes összegért üdülni a nyugdíjasok az Erzsébet-program keretében - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán vasárnap, hangsúlyozva: idén a...

A Fidesz arra bíztatja az embereket, hogy minél többen vegyék igénybe az idén a tavalyinál is nagyobb keretösszeggel gazdálkodó Erzsébet-programot és gondoskodjanak ezen keresztül maguk és családjuk nyaralásáról - jelentette ki kedden újságírók előtt Bábiné Szottfried...

2020. július 6., hétfő, Csaba