Dr. Mengyi Roland: Megvédik a rezsicsökkentést!

A korábban jelentős hasznot zsebre tevő szolgáltatók egy része és a szocialisták berzenkedése ellenére a polgári kormány a decemberben bejelentett rezsicsökkentést januárban megvalósította. A kezdeményezés támogatására alaírásgyűjtésbe kezdett a Fidesz. Szombaton délelőtt Szikszón dr. Mengyi Roland országgyűlési képviselő részvételével gyűjtötték az aláírásokat. A rendszerváltás óta csak emelkedtek a közüzemi díjak, amit egyre nehezebben fizetett a lakosság, miközben a szolgáltatók jelentős haszonra tettek szert. A családok segítségére sietve ezt a tendenciát törte meg a kormány.

Január 1-jétől 10 százalékkal csökkent a lakosság számára a villamos energia, a vezetékes gáz és a távhő díja – emelte ki dr. Mengyi Roland Szikszón az érdeklődő polgárokkal folytatott beszélgetések során. Ez azonban csak a folyamat kezdete, vannak elképzeléseik a folytatásra. Azonban vannak ellenérdekeltek is. Bármilyen faramuci is a helyzet, de pont a szocialisták és a liberálisok védik a multinacionális szolgáltatók érdekeit. Külföldön és belföldön is támadások érik a kormányt. Az elért eredmények védelme, a folytatás támogatása érdekében kezdeményezték az aláírásgyűjtést, hogy megmutassák a polgárok támogatják a rezsicsökkentést. „Magyarországnak olyan kormánya van, amely az emberekért dolgozik, felvállalja a problémáikat. A fizetés jelentős része a rezsire megy el. A kormány ezen változtat, segít a rezsicsőkkentéssel, amit támogatunk az aláírásgyűjtéssel” – foglalta össze az akció lényegét dr. Mengyi Roland. Már a megvalósult rezsicsökkentés is jelentős tehertől szabadította meg a családokat, megyénkben például 5,69 milliárd forint marad ennek köszönhetően az emberek zsebében! A szikszói járásban a földgázon azonos fogyasztás mellett 58,9 millió forintot spórolhatnak meg a lakosok, a villamos energián pedig további 31,5 millió forintot. A szép napos, igazi tavaszi délelőttön pedig szép számmal jöttek Szikszón az érdeklődők, a támogatók. Voltak idős, kisnyugdíjasok, akik elmondták, hogy nekik nagy segítség már az is, ha havonta egy-két-három ezer forintot meg tudnak takarítani. Jöttek középkorú családok és fiatal, kisgyerekes szülők is. A jelen mellett természetesen a jövő, a tervek, remények is szóba kerültek.

Kapcsolódó cikkeink

Mengyi Roland Kassán tárgyalt

A Borsod-Abaúj-Zemplén és Kassa megyék együttműködésének szervezésére létrehozott Via Carpatia EGTC Kassán tartott közgyűlést. Dr. Mengyi Roland közgyűlési elnök javaslatára megállapodtak, hogy a fő célok mellett közös, komplex gazdaságfejlesztési célokat dolgoznak ki.

Dr. Mengyi Roland tájékoztatta az érdeklődőket

A rezsicsökkentés fontossága mellett érvelt Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés fideszes elnöke szombaton Tiszaújvárosban.

1920. június 4-én írták alá Versaillesben, a Nagy-Trianon palotában az Antant hatalmak és Magyarország közt az első világháborút lezáró békét, amely feldarabolta az ezeréves Magyar Királyságot, s a magyarság harmada határon túlra került.

Mengyi Roland: van teendő a következő négy évben is

Mengyi Roland (Fidesz-KDNP) szerint azért is szerezte meg a szavazatok többségét Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében, mert a választók úgy tapasztalták, hogy 2010-ben a nemzet érdekei mentén haladó úton indult el a fejlődés.

2020. február 24., hétfő, Mátyás