Eredmények és tervek Bodrogkeresztúron

Kerekasztal beszélgetésre invitálták szerda délután Bodrogkeresztúrba dr. Mengyi Rolandot. Az oldott hangulatú eszmecserén szó esett többek között a kamionok kitiltásáról, a megvalósult és tervezett fejlesztésekről, az elért eredményekről is.

Májer József polgármester, mint a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltjét mutatta be dr. Mengyi Rolandot a polgároknak. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt években számos ügyben ültek le tárgyalni egymással. Reményét fejezte ki, hogy a bodrogkeresztúri lakosoknak is lehetőségük lesz még jobban megismerni a képviselőjelöltet.

Első témaként a Tokaj környéki teherforgalom rendezése került szóba. „Ilyen öröm 2000-ben ért minket, amikor megépült a gát!” –mondta egy férfi örömmel. Kifejtették, mennyire elviselhetetlen volt az élet, amíg a kamionforgalom áthaladt a településen anyagi kárt, egészségügyi problémákat okozott, és megkeserítette mindennapjaikat. „Fellélegzik mindenki, szó szerint! Örülünk, hogy végre normális életet tudunk élni.” –fejezte ki örömét egy hölgy. Dr. Mengyi Roland elmondta, hogy a végeredményt hosszú küzdelem és körülbelül fél éves munka előzte meg. Kiemelte, az intézkedéseknek „gazdasági hatása negatívan nincs a borvidékre”. A tranzitkamionok nem álltak meg a településeken, hogy fellendítsék a helyek gazdasági és turisztikai életét. A célforgalommal közlekedők pedig gond nélkül kapnak behajtási engedélyt.

Szó esett arról is, hogy a kormány 47 milliót vállalt át adósságkonszolidáció keretében a településtől, illetve a Tokaj-Hegyalját érintő 100 milliárd forintos támogatásról, amiről a képviselőjelölt elmondta, komplett életpályát beindító programról van szó, amely eredményhez kell, hogy vezessen.

Kapcsolódó cikkeink

EPA

Részletes javaslatot készített az Emberi Erőforrások Minisztériuma az érintett szakmákkal közösen az alsó végtagi amputációk számának csökkentésére a Magyar Nemzet cikke szerint.

A tervek szerint halad az M3-as új szakaszának építése

Az ütemterv szerint halad az M3-as autópálya új, Őr és Vásárosnamény közötti szakaszának kivitelezése, a sztrádaszakaszt 2014 őszén adják át a forgalomnak - közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő  Zrt. kommunikációs vezetője az MTI-vel.

2020. május 26., kedd, Fülöp,Evelin