Exportpiacokba fektet a BorsodChem

Export-előfinanszírozásra fordítja a BorsodChem Zrt. a cég és az Eximbank Zrt. között létrejött szerződés értelmében rendelkezésére álló 70 millió eurós (mintegy 21 milliárd forint) hitelkeretet – mondta a Napi Gazdaságnak Ting Csiang-seng, a BorsodChem elnök-vezérigazgatója.

A Wanhua-csoport megjelenése óta a vegyipari cég közel duplájára növelte termelési volumenét és jelentősen növelte itthoni árbevételét is. A társaság tavalyi beszámolója szerint nettó árbevétele a 2011-es 828,5 millió euróról 1,2 milliárdra emelkedett: a belföldi értékesítés 440,5 millió eurós tavalyi értéke több mint kétszerese a megelőző évinek, az exporteladások pedig 22 százalékkal, mintegy 140 millió euróval, 763,1 millióra emelkedtek. Ting Csiang-seng szerint a társaság közép- és hosszú távú tervei további jelentős árbevétel-növekedésről szólnak, ezen belül az export bővítése jelent kiemelt feladatot – e célt szolgálják az új többletforrások.

Az elnök-vezérigazgató szerint a Wanhua elégedett itteni befektetésével, Magyarországot vonzó befektetési és működési környezetnek értékeli és partnereit is itteni befektetésekre bátorítja – írta a Napi Gazdaság.

Kapcsolódó cikkeink

Újabb elismerést kapott a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója

Újabb elismerést kapott a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója, Jason Ding a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától (BOKIK).

Forrás: borsodihir.hu

A miskolci és a kazincbarcikai kórházat is támogatta a cég.

 

A kínai-magyar gazdasági, kereskedelmi és kulturális kapcsolatok erősítéséért végzett munkájáért Kínai-Magyar Barátságért Kitüntető Díjat kapott Jiansheng Ding, a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója - írja a boon.hu.

A Borsodchem 84 millió euróért épít új üzemet Kazincbarcikán

Új sósav konverziós üzemet hoz létre a kormány támogatásával Kazincbarcikán a kínai Wanhua csoport tulajdonában lévő Borsodchem Zrt., amelynél a 84 millió eurós beruházásnak köszönhetően legalább 70 új munkahely jön létre – jelentette be hétfőn Budapesten Szijjártó...

2020. július 5., vasárnap, Emese,Sarolta