Farkaskölykök születtek Aggteleken

Három hónapos farkaskölyköket vett fel az Aggteleki Nemzeti Park kameracsapdája. Az állatok itt születtek Magyarországon.

 

A hat farkaskölyök egészségesnek, jóllakottnak tűnik és felszabadultan játszik a felvételeken – mondta el az M1-en Szabó Ádám, a nemzeti park szakértője.

Hozzátette: a 3-3,5 hónapos kölykök születését eddig csak sejteni lehetett, a mostani nappali felvételek viszont egyértelműen bizonyítják, hogy a farkasok megtelepedtek Aggteleken.

 Mohai Balázs)

„Az államhatár egy földrajzilag egységes részt oszt ketté, de a kotorék Magyarországon van, a kölykök is itt születtek, így mondhatjuk, hogy ezek magyar farkasok” – fogalmazott Szabó Ádám.

A szülőkből és kicsinyeikből álló falkát egy tavaly született kan kölyök is követi, aki az otthagyott maradékokat fogyasztja el.

Őt követve jutottak el a nemzeti park szakemberei az új alomhoz.A szakember elmondta: a karszton nincs másik falka, de Szlovákiában többről is tudnak.

A farkasok óvatos állatok, így a turistaúton közlekedő kirándulók nem fognak találkozni velük, de a nemzeti park azt kéri, hogy a kutyás kirándulók tartsák pórázon az ebeket a környéken.

 

 

Kapcsolódó cikkeink

Tetőtűz Aggteleken

Családi ház tetőszerkezete gyulladt ki szombaton hajnalban Aggteleken.

A Nomád Sport Alapítvány és az Aggteleki Nemzeti Park szeptember 3-4-én közösen rendezte meg Aggteleken az V.

Uniós pályázatok segítségével fejlesztenék Aggtelek és környékének turisztikai lehetőségeit.

MTI Fotó

Az országban többfelé havazik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggeli adatai szerint helyenként már 10 centimétert is meghaladja a hó vastagsága.

2021. április 13., kedd, Ida