A fémhab vonzotta Miskolcra a kínaiakat

Miskolcra látogatott Shandong tartomány egyik jelentős ipari beruházási csoportjának delegációja. A délután folyamán dr. Mengyi Rolanddal, a megyei közgyűlés elnökével egyeztettek a fejlesztésekről.

A Qixing Group képviselői szakmai napon vettek részt Felsőzsolcán, amely keretében megismerkedtek az alumíniumhab gyártásával, a hozzá kapcsolódó folyamatokkal, valamint egyeztettek a cég vezetőivel egy közös beruházás megindításáról is.

Az év elején az Aluinvent Zrt. vezetői már ellátogattak Kínába, ahol együttműködési javaslatot tettek a Qixing Group vezetőinek. Ennek eredményeképpen érkeztek Miskolcra a kínai szakemberek. A megállapodás megkötése nem csak a térségnek, hanem az Aluinvent Zrt-nek is komoly tudományos és gazdasági előnyökkel járhat.

title]

A fémhab egy egyedülálló gyártási eljárás következtében létrejövő ultrakönnyű és nagy szilárdságú anyag. Különlegessége többek között, hogy a habszerkezet károsodása nélkül komplex háromdimenziós formákba önthető.

A kínai-magyar közös befektetéssel kapcsolatos üzleti megbeszélést dr. Mengyi Roland, illetve Szabó Tamás, az Aluinvent Zrt, vezérigazgatója sikeresen zárta. A megyei közgyűlés elnöke tájékoztatta a megjelenteket Borsod-Abaúj-Zemplén megye gazdasági fejlesztésében történő részvétel lehetőségeiről, a korábban ide települt kínai befektetők tapasztalatairól, és biztosította őket a támogatásáról.

Kapcsolódó cikkeink

 Miskolcra és környékére  orkánerejű széllel csapott le a vihar

Miskolcra és környékére orkánerejű széllel csapott le a vihar, a tűzoltókat főleg fakidőlések miatt riasztották eddig. A megyében elsősorban Miskolcon okozott és okoz gondot a heves esőzéssel kísért vihar.

(Fotó: MTI)

A késő római császárkor egyik legjelentősebb ezüstkincse, a Seuso-kincs február 27-től Miskolcon, a Herman Ottó Múzeumban lesz látható – a Magyar Nemzeti Múzeum szervezésében megvalósuló vándorkiállítás miskolci állomásán a tárlat a régióban talált műkincsekkel...

Megérkezett Miskolcra a Miskolc Város által meghívott nagy múltra visszatekintő Török Szimfonikus Zenekar.

Megkapta a típusengedélyt a Miskolcra gyártandó villamos

Megkapta az úgynevezett típusengedélyt az a villamos, amelyet a cseh Skoda konszern érdekeltsége gyárt majd Miskolcnak, a cég a borsodi megyeszékhelyre harmincegy járművet szállít, az első kettő ezek közül 2014 elején érkezik meg – közölte a város polgármesteri hivatala az...

2019. augusztus 24., szombat, Bertalan