Hagyományteremtő Polgári piknik Tiszaújvárosban

Első alkalommal rendezték meg május 1-jén Tiszaújvárosban a Polgári pikniket. A hangulatos egész napos főzős, műsoros, szabadidős programra több százan látogattak ki az Ifjúsági Parkba. A szervezők voltak a legszorgalmasabbak, már kora reggel kitelepültek a parkba, aztán szép sorban érkeztek a vendégek. A fák közt, az egyik árnyas tisztást jelölték ki a bográcsozás helyszínéül. Tiszatardostól Tarcalig a régió különböző pontjairól érkeztek közös főzésre a baráti társaságok. A szakácsok és kukták gyorsan munkához láttak, pucolták a hagymát, burgonyát, különböző zöldségeket, szeletelték a húst, mások tüzet raktak, s rövidesen vidáman rotyogott a kondérokban az étel, a finom illata pedig belengte a környéket. Közben előkerültek a hűsítők, s kedélyes társalgásra váltott a főzés. Közben egyre többen jöttek ki, köztük sok gyerekes család. A kicsik gyorsan birtokukba vették az ugrálóvárat, ami azért is jó volt, mert amíg kicsit lefárasztották magukat a szülők nyugodtan beszélgethettek az árnyékban az ismerősökkel. Az ajándék lufiknak is nagy sikere volt a kicsik körében. Aki bírta a hőséget az akár labdázhatott is a parkban.A szórakoztató műsor a Fortuna Tánc és Divat Stúdió showműsorával indult. A kisebb és nagyobb táncos lányok vérpezsdítő bemutatót tartottak a dübörgő, pörgős zenére. Tekintettel a hőségre a férfinép jórészt a sörsátor hűvöséből nézte a programot, amelyben egymást váltották a fellépők. Dr. Mengyi Roland, Tiszaújváros és térsége fideszes országgyűlési képviselője is részt vett a Polgári pikniken. A kisgyerekes családoktól a nyugdíjasokig sokan köszöntötték ismerősként, de mások is megszólították, kíváncsiak voltak a véleményére, vagy csak valamit szerettek volna elmondani.„A családokról, a kikapcsolódásról, a polgári értékekről szól ez a nap. A dolgos hétköznapok közt szükség van az ilyen kötetlen keretek közt történő kulturált kikapcsolódásra is. Ezért szerveztük meg az első Polgári pikniket itt, Tiszaújvárosban, amellyel szeretnénk hagyományt teremteni”- mondta érdeklődésünkre dr. Mengyi Roland. Kitért arra is, hogy a polgári hagyományokat meg kell erősíteni Tiszaújvárosban. Az itt élők rendelkeznek ezekkel az értékekkel, dolgos, munkaszerető emberek. Konzervatív, családcentrikus életet élnek. A Polgári piknikkel igyekeztek lehetőséget, helyet biztosítani a számukra. Sokan éltek a lehetőséggel, s jól érezték magukat. Ezért érdemes folytatni.

Kapcsolódó cikkeink

Az egész menekültügy, az egész népvándorlás, az egész megélhetési bevándorlási probléma megfelelő látószögből nem más, mint a liberalizmus identitásválsága - értékelt Orbán Viktor miniszterelnök a szeptember 5-i, kötcsei polgári pikniken elmondott beszédében, amelynek...

Ez egy szabadságharcos nép, csak a szabadság rendjében érzi magát jól - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök Sopronpusztán, a páneurópai piknik huszonötödik évfordulóján, az esemény helyszínén rendezett beszélgetésen.

 

Fotó: Ádám János

Több mint hárommilliárd forintot fordítanak a kisvasút felújítására.

 

2019. július 17., szerda, Endre,Elek