Hamarosan elkezdődhet a Tokaji tanuszoda építése

Írta: itv , - Frissítve: 5th July, 2016 - 11:30am

Téma: 

Elkezdődhetnek a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében zajló tanuszoda beruházások Tokajban is. Ezt Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár jelentette be az alapkőletételi ünnepségen 2016. május 20-án.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tokajban zajló fejlesztés-sorozat most egy költségvetési forrásból épülő tanuszodával egészül ki. Az elmúlt években a település kiváló adottságaira építve a további fejlődést megalapozó beruházások mentek végbe uniós támogatással: többek között megújultak az oktatási intézmények, járóbeteg szakellátó jött létre. A város turisztikai vonzerejét növelte a Fesztiválkatlan vagy a Világörökségi Bormúzeum kialakítása is.

A tokaji tanuszoda 359 millió forint hazai forrásból épül, a város által kijelölt hosszú távú fejlesztési területen, a meglévő sportpályák közelében. Az épület megjelenése igazodik majd a környék építészeti hagyományaihoz, a mádi kőburkolathoz és az oromfalak egyedi kialakításához.

A létesítmény alkalmas az iskolai és óvodai keretek között szervezett úszásoktatásra, oktatási időn kívül pedig a település polgárai számára is hozzáférhető. Kialakításának köszönhetően a nyári időszakban kinyitható oldalával strandfunkciókat is elláthat.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első  ütemében országszerte 24 tanterem, 25 tornaterem, 24 tanuszoda beruházás, és 5 komplett iskola-fejlesztés valósul meg. A Programot a kormány döntése alapján teljes egészében hazai költségvetési forrásból finanszírozza a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A Program keretében Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a tokaji fejlesztés mellett Edelényben, Mezőcsáton és Putnokon épül tanuszoda.

 

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály

 

Kapcsolódó cikkeink