Háromszázmillió forint jutott fejlesztésekre Sajólászlófalván

FORRÁS: BOON.HU

FOTÓ: BOON.HU

Javulnak a szolgáltatások Sajólászlófalván a beruházások következményeképpen.

Újabb jelentős támogatásban részesült Sajólászlófalva önkormányzata. A hétfőn bemutatott projekt keretein belül teljesen megújult a községháza és a kultúrház energetikai rendszere, valamint több mint egy kilométer hosszúságban újítottak fel járdaszakaszt a megyebeli településen. A támogatás mértéke 57 millió forint volt. A projekt finanszírozása a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül valósult meg.

A beruházás részleteiről Hubay György, a terület országgyűlési képviselője, valamint Pálcza Józsefné, Sajólászlófalva polgármestere tartott tájékoztatót.

Az átadón Hubay György elmondta, az előző beruházásokon túl egy újabb 145 millió forintos beruházást nyert el a település. Ennek keretein belül egy új bölcsőde nyitja meg kapuit várhatóan 2021 szeptemberében, amely a Pitypalatty-völgy településeinek bölcsődei ellátását oldja majd meg. Ezzel az elmúlt két évben összesen mintegy háromszázmilliós fejlesztés valósult meg Sajólászlófalván.

Pálcza Józsefné polgármester hangsúlyozta, a most kezdődő projektnek köszönhetően megvalósul egy megfelelő hőtechnikai jellemzőkkel rendelkező korszerű, energiatakarékos épület, megszűnik az üvegházhatást elő­idéző gázok kibocsátása, és a külső homlokzat felújításának eredményeképpen javul a településkép is.

FORRÁS: BOON.HU

FOTÓ: BOON.HU

Kapcsolódó cikkeink

Szerda reggel 7 óra körül egy euró 306,52 forintot ért a kedd délutáni 306,40 forintot követően. A legmagasabb eurójegyzés kedden 306,47 forint volt. Reggel még 302 forint körül jegyezték az eurót, nagyjából a hétfő esti szinten.

MTI/EPA/Mast Irham

A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B-csoportjában Anglia 0-0-ra végzett Szlovákiával, így Wales mögött jutott tovább, északi szomszédunk pedig négy ponttal lett csoportharmadik.

MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

A magyar válogatott 3-3-as döntetlent játszott Portugáliával, így csoportelsőként jutott a franciaországi Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe.

EPA/Robert Ghement

A fantasztikus Shaqiri-ollózással egyenlítő Svájc 1-1-s döntetlent követően tizenegyesrúgások után maradt alul Lengyelországgal szemben a labdarúgó Európa-bajnokság szombati nyolcaddöntőjében Saint-Étienne-ben.

2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert