Hernádnémeti: Borsodi Vágta

Idén először rendezték meg a Nemzeti Vágta előfutamát, a Borsodi Vágtát Hernádnémetiben. A szombati előfutamok mellett volt kamasz és női huszár vágta, valamint öreg rókák futama is. A versenyen a három leggyorsabb lovat választották ki, hogy majd a szeptemberi, budapesti vágtán ők képviseljék a borsodiakat.

A Borsodi Vágta előfutamain több mint tíz lovas mutatta be felkészültségét. A futamokra sorsolással válogatták össze az együtt indulókat. A lovak több hónapos felkészülésen és állatorvosi ellenőrzésen voltak túl. Kertész István például elmondta a Miskolc Televízió riporterének, hogy nyerni jöttek.

Orosz Zsolt, Hernádnémeti polgármestere az imént elhangzottak csatlakozva maga is kiemelte, „ez indított el bennünket arra, hogy elgondolkozzunk a Nemzeti Vágta előfutamának megrendezésén”, fogalmazott. Jelentkeztek, majd elnyerték a rendezés jogát.

A Borsodi Vágtára érkeztek lovasok egyebek mellett Gesztelyből, Jászberényből és Szikszóról is. A közönség a futamok között számos információt tudhatott meg a versenyekről, valamint a ló és lovas kapcsolatáról is. A megmérettetésen jelen volt Csöbör Katalin országgyűlési képviselő is, aki örömét fejezte ki, hogy a település is csatlakozott a Nemzeti Vágtához.
– Nekünk nem Tour de France-unk van, hanem Nemzeti Vágtánk, és minél több település csatlakozik, és kicsit reklámozzák a lovas sportot, az mindenki számára jó. A rendezvény megmozgatta a környező települések lakosságát, nagyon sokan vannak – mondta.

Előfutamokat országszerte több helyszínen tartanak augusztusban. A hernádnémeti döntő nyertesei a fővárosi megmérettetésen képviselik majd a megyét szeptemberben.
(forrás: mikom.hu)

Kapcsolódó cikkeink

A Borsodi lett a Diósgyőr főszponzora

Hétfőn rendezte a DVTK hagyományos szurkolói ankétját, melynek első félidejében ünnepélyesen lehullt a lepel a Diósgyőri VTK új támogatójának kilétéről. A Borsodi Sörgyár hosszú távon kötelezte el magát a DVTK mellett és főszponzorként segíti a csapatot.

Borsodi és az NB1-be frissen felkerült Mezőkövesd-Zsóry FC szponzori megállapodást kötött, amelyet szombaton este, a Győr elleni futballmérkőzést megelőzően jelentett be a sörgyár és a klub vezetősége.

 A XV. Borsodi Sörfesztivál törölve

A XV. Borsodi Sörfesztivál szervezői közleményükben arról tájékoztatták szerkesztőségünket, hogy idén elmarad a Borsodi Sörfesztivál. A szervezők elnézést kérnek a fesztiválozóktól, és a zenekaroktól egyaránt.

Immáron második alkalommal adott otthont szombaton Hernádnémeti a Borsodi Vágtának.  A nívós lóversenyt dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő nyitotta meg.

2021. március 2., kedd, Lujza