Hójelentés - február 16.

Bár süt a nap és Miskolcon már reggel is +2 fokot mértek a téli sportok szerelmesei a hegyekben még bőven találnak síelésre, hódeszkázásra vagy akár szánkózásra alkalmas havat. Nézzük az észak-magyarországi síparadicsomok aktuális hóhelyzetét.

Bánkúton 60 cm a hóréteg vastagsága, 4 felvonó működik. A Mátrában, hazánk legmagasabb pontján Kékestetőn, 30 - 80 cm hó borítja a pályákat. A felvonók működnwek, reggeltől a déli sípálya teljes hosszában síelhető, jár a síbusz is. Kicsivel alacsonyabban, Mátraszentistvánon 30 - 130 cm hóréteg várja a sportolókat. A fekete és a piros-fekete pálya is síelhető, a sípark összes szolgáltatása üzemel. A zempléni kalandparkban is dolgoztak a héten a hóágyúk, így ott most helyenként 185 cm-es a hóréteg vastagsága. Ma sötétedés után, esti síelésre is várják a látogatókat.

Kapcsolódó cikkeink

Fidesz: Józsa István cége jelentős paksi megrendeléshez jutott korábban

Az MSZP energiapolitikusának, Józsa Istvánnak a cége 6,6 milliárd forintnyi megrendelést kapott a Paksi Atomerőműtől 2000 és 2010 között - hívta fel a figyelmet a fideszes Balla György hétfőn, aki szerint vizsgálatot érdemelne, hogyan juthatott egy akkori kormánypárti...

Kegyeleti megemlékezést tartottak szombaton, a hejcei légi szerencsétlenség hetedik évfordulóján a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

Több településen is emelkedett a levegő szálló por koncentrációja

Vasárnap négy város levegőjét is egészségtelennek minősítette az Országos Környezetegészségügyi Intézet.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága természetkárosítás és állatkínzás megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a nyomozhatóságnál.

 

2019. augusztus 20., kedd, István
Az államalapítás ünnepe