Hójelentés - február 16.

Bár süt a nap és Miskolcon már reggel is +2 fokot mértek a téli sportok szerelmesei a hegyekben még bőven találnak síelésre, hódeszkázásra vagy akár szánkózásra alkalmas havat. Nézzük az észak-magyarországi síparadicsomok aktuális hóhelyzetét.

Bánkúton 60 cm a hóréteg vastagsága, 4 felvonó működik. A Mátrában, hazánk legmagasabb pontján Kékestetőn, 30 - 80 cm hó borítja a pályákat. A felvonók működnwek, reggeltől a déli sípálya teljes hosszában síelhető, jár a síbusz is. Kicsivel alacsonyabban, Mátraszentistvánon 30 - 130 cm hóréteg várja a sportolókat. A fekete és a piros-fekete pálya is síelhető, a sípark összes szolgáltatása üzemel. A zempléni kalandparkban is dolgoztak a héten a hóágyúk, így ott most helyenként 185 cm-es a hóréteg vastagsága. Ma sötétedés után, esti síelésre is várják a látogatókat.

Kapcsolódó cikkeink

A foglalkoztatás tovább nőtt, a munkanélküliség tovább csökkent. Töretlen a pozitív trend. Magyarországon a múlt év hasonló időszakához képest 67 ezerrel dolgoznak többen és 16 ezerrel kevesebb a munkanélküli.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága természetkárosítás és állatkínzás megalapozott gyanúja miatt feljelentést tett a nyomozhatóságnál.

 

MTI Fotó Mohai Balázs

Jézus a közvetítő, ő teremt békét Isten és a tévútra sodródó emberiség között - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szenteste a budapesti Szent István-bazilikában.

Fotó: Ádám János

Több mint hárommilliárd forintot fordítanak a kisvasút felújítására.

 

2019. december 10., kedd, Judit