Időskorúak védelmében

Az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozója a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása és az időskorúak áldozattá válásának megelőzése érdekében a B-A-Z. Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház felkérésére az edelényi Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épületében bűnmegelőzési előadást tartott.

Szabó Péter r. törzsőrmester a program során a "trükkös lopások" megelőzésére hívta fel elsősorban a hallgatóság figyelmét.
A közönség többek között megismerhette a bűncselekmény elkövetési formáit, az előadó pedig ismertette, hogy hogyan kerülhetik el az áldozattá válást. A nyomozó óva intette a hallgatóságot attól, hogy idegen személyeket vagy magukat szolgáltatók munkatársainak kiadókat, utcai árusokat, otthonaikba beengedjenek.
Továbbá kérte, hogy amennyiben gyanús személyeket észlelnek, minden esetben haladéktalanul értesítsék a rendőrséget. Mindezt követően tájékoztatást nyújtott a vagyonvédelmi eszközök fajtáiról és azok beszerzési formáiról is.

A rendőrnyomozó előadását követően a résztvevőknek lehetőségük volt tanácsot kérni, illetve személyesen megosztani tapasztalataikat, észrevételeiket.

Kapcsolódó cikkeink

hirado.hu

Domokos László úgy látja, hogy a növekvő adóbevételeket az adók és járulékok további csökkentésére érdemes fordítani, ami növeli a vállalkozások versenyképességét és több jövedelmet hagy a dolgozó családoknál.

MTI Fotó Soós Lajos

A határzár, a Csíki sör, a strasbourgi ítélet, béremelés, nemzeti konzultáció és népegészségügyi szűrőprogram is szóba került Lázár János sajtótájékoztatóján, a Kormányinfón.

MTI-fotó: Czeglédi Zsolt

A nyári időszakban leggyakoribb jogsértés szinte minden esetben a pihenéshez, a nyaraláshoz köthető: ilyen például a nyári szezonban jellemzően megszaporodó strandi lopás.

Húsvét ünnepén évek, évtizedek, nemzedékek óta éljük át ugyanazt a misztériumot. Ezen a húsvéton azonban nem tehetjük azt, mint máskor. Nem lehetünk együtt úgy, mint eddig, sem közösségként, sem családként.

2021. január 17., vasárnap, Antal,Antónia