Időskorúak védelmében

Az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozója a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása és az időskorúak áldozattá válásának megelőzése érdekében a B-A-Z. Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház felkérésére az edelényi Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat épületében bűnmegelőzési előadást tartott.

Szabó Péter r. törzsőrmester a program során a "trükkös lopások" megelőzésére hívta fel elsősorban a hallgatóság figyelmét.
A közönség többek között megismerhette a bűncselekmény elkövetési formáit, az előadó pedig ismertette, hogy hogyan kerülhetik el az áldozattá válást. A nyomozó óva intette a hallgatóságot attól, hogy idegen személyeket vagy magukat szolgáltatók munkatársainak kiadókat, utcai árusokat, otthonaikba beengedjenek.
Továbbá kérte, hogy amennyiben gyanús személyeket észlelnek, minden esetben haladéktalanul értesítsék a rendőrséget. Mindezt követően tájékoztatást nyújtott a vagyonvédelmi eszközök fajtáiról és azok beszerzési formáiról is.

A rendőrnyomozó előadását követően a résztvevőknek lehetőségük volt tanácsot kérni, illetve személyesen megosztani tapasztalataikat, észrevételeiket.

Kapcsolódó cikkeink

Újabb leleplezésekre készül a titkos elektronikus adatgyűjtésről a The Guardian brit napilap annak dacára, hogy a brit belső elhárítás, az MI5 vezetője figyelmeztetett: az Edward Snowden amerikai informatikus által megszerzett információk kiszivárogtatása hatalmas károkat...

Angela Merkel német kancellár mondott egy-két fantasztikus mondatot vasárnapi moszkvai látogatásán, bölcsességeinek egyike, hogy Európa feladata nem a demokrácia terjesztése – mondta a Kossuth Rádióban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő....

2020. augusztus 5., szerda, Krisztina