Kapacitásbővítés és fejlesztés Borsodban

Olyan pályára kell átállnia a magyar gazdaságnak, ahol nem az olcsó munkaerő a versenyképesség alapja, hanem a hatékonyság - jelentette ki Varga Mihály a Kovács Kft. legújabb, kormánytámogatással megvalósuló fejlesztésének bejelentésekor Mezőkövesden.

Magyarország gazdasági helyzete és kilátásai összevetve az unió, vagy a világgazdaság várható növekedési ütemével kedvezőnek látszanak. Emlékeztetett rá, hogy a Nagyvállalati Beruházási Támogatás program a hazai nagyvállalatok sikeréről és egyben a magyar gazdaság eredményeiről is szól. A mintegy négyszáz embert foglalkoztató mezőkövesdi Kovács Vegyesipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 602 millió forint összértékű kapacitásbővítését a kormány 301 millió forint támogatással segíti – jelentette be Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter.

Internet

A cég sikerének titka, hogy megbecsüli dolgozóit és munkavállalóit, valamint olyan magas színvonalú fejlesztést és termelést tud elérni, ami megfelel a külföldi cégek elvárásainak – emelt ki Tállai András országgyűlési képviselő. A nemzetgazdasági tárca miniszterhelyettese elmondta: a Kovács Kft. egy olyan nagy múltú vállalat, amely önmaga is képes megállni a helyét, de a magyar kormány támogatásával tudja kapacitásait bővíteni, új technológiákat bevezetni és új munkahelyeket teremteni.

Forrás: profit7.hu, NGM, Hunyor Erna Szofia

Kép: Internet

Kapcsolódó cikkeink

A jármű villanyvezetéknek ütközött Parasznyánál, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek, a baleset miatt egy ideig kétezernél több fogyasztónál nem volt áram.

 Az ittas sofőrök fokozott kockázatot jelentenek a közlekedésben. A rendőrség vádemelési javaslattal élt egy sofőrrel és utasával szemben is, akik közös italozásuk után autóba ültek, majd árokba borultak Bőcsön.

 

Háznál árulta a csempészcigarettát és vágott dohányt az a két férfi, akiket a NAV pénzügyi nyomozói füleltek le Mezőcsáton. Több mint négy millió forintnyi dohányárut foglaltak le.

 

Teherautókat, autóbuszokat ellenőriz a rendőrség Borsodban

Tehergépjárműveket, autóbuszokat, azok vezetőit ellenőrzi a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében keddtől csütörtökig - közölte a megyei rendőr-főkapitányság az MTI-vel.A tájékoztatás szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) műveleti...

2019. július 20., szombat, Illés