Kínai-Magyar Barátságért Kitüntető Díjat kapott a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója

A kínai-magyar gazdasági, kereskedelmi és kulturális kapcsolatok erősítéséért végzett munkájáért Kínai-Magyar Barátságért Kitüntető Díjat kapott Jiansheng Ding, a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója - írja a boon.hu. A díj odaítélésében az alapító Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület mellett részt vett több magyar-kínai gazdasági, kulturális és társadalmi szervezet is. A díjat Szijjártó Péter, a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos és dr. Oláh Lajos, az egyesület elnöke adta át Jiansheng Dingnek az Országház Gobelin termében. A díjátadó ünnepségen jelen volt még számos magyar-kínai gazdasági, kulturális, tudományos és társadalmi szervezet képviselője is.
A kitüntetés átvételekor Jiansheng Ding elmondta: „különleges megtiszteltetésnek érzem ezt az elismerését. Az általam irányított BorsodChem számára stratégiai jelentőségű a kínai-magyar gazdasági, kereskedelmi, befektetői és kulturális kapcsolatok fejlesztése. Örömmel tölt el, hogy vezetőként munkatársaimmal és magyarországi partnereimmel együtt hozzájárulhattam a Kína egyik legfontosabb ipari és termelési központjának számító Shandong tartomány és a magyarországi Borsod-Abaúj-Zemplén megye közötti magas szintű és hosszú távú partneri kapcsolatok kialakításához. Célom, hogy a jövőben minél több kínai befektetés valósuljon meg Magyarországon. Nagyon büszke vagyok arra is, hogy kezdeményező szerepet vállalhattam és részt vehettem a Miskolci Egyetemen előbb a műszaki kutatásokat támogató Kína Központ, majd a tudományos kapcsolatok elmélyítését célzó Konfuciusz intézet megalakításában is. Meggyőződésem, hogy e kezdeményezésekkel a hivatalos kapcsolatok kiépítésén túlmenően sikerült a kínai és magyar emberek közötti személyes és baráti szálakat is megerősíteni.”
Jiansheng Ding 2012. január 1-je óta irányítja vezérigazgatóként a BorsodChem Zrt-t, melynek felvásárlása Kína legnagyobb kelet- közép-európai befektetésének számít. A BorsodChem legfontosabb döntéseinek meghozatalában 2011. február 1-je óta vesz részt az igazgatóság elnökeként.
Jiansheng Ding a poliuretán iparban régóta dolgozó, világszerte ismert és nagyra becsült szakember. Az elmúlt 30 évben Kínában az ő vezetésével alakult át a Yantai Wanhua kis MDI gyárból a világ három legnagyobb izocianát-gyártójának egyikévé. A BorsodChemnél betöltött tisztségei mellett a Yantai Wanhua igazgatóságában az elnöki és a BorsodChem anyavállalatánál, a Wanhua Industrial Groupnál a vezérigazgatói posztot is betölti.

Kapcsolódó cikkeink

Újabb elismerést kapott a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója

Újabb elismerést kapott a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója, Jason Ding a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától (BOKIK).

Export-előfinanszírozásra fordítja a BorsodChem Zrt. a cég és az Eximbank Zrt.

A Borsodchem 84 millió euróért épít új üzemet Kazincbarcikán

Új sósav konverziós üzemet hoz létre a kormány támogatásával Kazincbarcikán a kínai Wanhua csoport tulajdonában lévő Borsodchem Zrt., amelynél a 84 millió eurós beruházásnak köszönhetően legalább 70 új munkahely jön létre – jelentette be hétfőn Budapesten Szijjártó...

Forrás: borsodihir.hu

A miskolci és a kazincbarcikai kórházat is támogatta a cég.

 

2021. június 18., péntek, Arnold,Levente