Komlóska: a település, ahol nincs munkanélküliség

Három éve teljesen megszűnt a munkanélküliség Komlóskán - derül ki a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorából.

A Belügyminisztériumtól kapott támogatásból közfoglalkoztatási programot valósított meg Komlóska, ennek részeként 55 embert foglalkoztatnak - mesélte Köteles László, a település polgármestere a Kossuth Rádiónak. Új gépeket és szerszámokat vásároltak a mintegy százmilliós támogatásból, így eredményesen gazdálkodik és fejlődik Komlóska.

A közfoglalkoztatási programnak köszönhetően pedig már harmadik éve nincs munkanélküli a településen. A halmozottan hátrányos térségben található zsákfaluban régebben 45 százalékos volt a munkanélküliség, most pedig a szomszéd településről is fogadnak dolgozókat, jelenleg több mint 13 betöltetlen munkahely van.

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Kovács Tamás

A magyar rendőrök munkája tisztelet érdemel, hisz az elmúlt években két fronton is helytálltak: védték a határokat és fenntartották a közrendet.

MTI/EPA/Orietta Scardino

Ismét az európai uniós befizetések leállításával fenyegetőzött Luigi Di Maio olasz kormányfőhelyettes arra az esetre, ha ez Európai Unió nem tud megoldást találni a menekültek befogadására.

Illusztráció

Az országban most sehol nincs érvényben meteorológiai riasztás, de a Nyugat-Dunántúl négy megyéjére jelenleg is fenntartja figyelmeztető előrejelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat, azonban már csak talaj menti fagy miatt.

MTI Fotó Vajda János

Bölcsődét és Esély otthon adott át, valamint bölcsőde alapkövét helyezte el kedden két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen a családokért felelős tárca nélküli miniszterként október 1-jén hivatalba lépő Novák Katalin, a Fidesz alelnöke.

2020. november 24., kedd, Emma