Közel 20 millió forint értékű tésztaadományt adott át Soltész Miklós Szendrőn rászorulók részére

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Esély a Jobb Életért Alapítvány és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Közgyűlés vezetőivel együttműködve összesen közel 20 millió Ft értékű tésztakészítménnyel támogatja a megyében élő rászorulókat, szociális intézményeket. Társadalmi szolidaritás nélkül nagyon nehéz lenne támogatni az elesetteket és a rászorulókat – mondta Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár Szendrőn. Úgy fogalmazott: a magyar kormány számos intézkedéssel segíti a családokat és az időseket, példaként említette a rezsicsökkentést, amivel több marad a családok kasszájában. Hangsúlyozta, a nyugdíjakat is megvédi a kormány, az infláció csökkenésével többet érnek a nyugdíjak. Soltész Miklós azt is bejelentette, hogy közel 180 millió forintból megújul és teljesen új épületbe költözik a szociális alapszolgáltatás, illetve a bentlakásos intézmény egy része.

Az eseményen a szendrői református, római és görögkatolikus egyházközösségek mellett a Szendrő Városi Szociális Szolgáltató Központ vehette át az adományt, amelyből a város és környékén élő rászorulók részesülnek.

Kapcsolódó cikkeink

Szerda reggel 7 óra körül egy euró 306,52 forintot ért a kedd délutáni 306,40 forintot követően. A legmagasabb eurójegyzés kedden 306,47 forint volt. Reggel még 302 forint körül jegyezték az eurót, nagyjából a hétfő esti szinten.

300 forint közelében az euró

Gyengült a forint kedd délelőtt a bankközi devizapiacon, az euró árfolyama a 300 forintos szint közelébe került.

MTI Fotó Czeglédi Zsolt

Minden feltétel adott, hogy május 4-től az érettségi vizsgákat – kizárólag írásban – biztonságos keretek között lebonyolítsák – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

300 forint körül az euró

Kicsit gyengült a forint a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon szerdán délelőtt. Az eurót szerda reggel 299,05 forinton jegyezték, délelőttre 299,72 forintra nőtt a jegyzés.

2020. július 6., hétfő, Csaba