Közlekedik a család - a megyei forduló győztes családja vehet részt az országos megmérettetésen

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 30th July, 2013 - 2:18pm

Téma: 

Az elmúlt év kedvező tapasztalatai alapján az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága az idén is meghirdette a "Közlekedik a család" közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot, melynek megyei fordulóját 2013. július 27-én rendezte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A vetélkedő azzal a céllal jött létre, hogy a közlekedők széles rétegeinek figyelmét - gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas - a rendőrség ráirányítsa a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Továbbá figyelemfelhívásként szolgál a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család közösség nevelő erejére.

A versenyre nevezhetett minden olyan család, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes "B" kategóriás vezetői engedéllyel, és két 6-18 év közötti gyermeket nevelnek. Ezen alkalommal a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság "Közlekedésbiztonsági Nyílt Nap"-ot szervezett a miskolci Szentpéteri kapui TESCO parkolóban.

A Magyar Autóklub a mobil balesetmegelőzési kamionnal érkezett a rendezvény helyszínére. A "Közlekedésbiztonsági Nyílt Nap"-on az Autómotíve Bt. az érdeklődők részére elméleti és gyakorlati vezetéstechnikai tanácsokat adott, a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége pedig mobil műszaki állomással települt ki.

Az egész napos rendezvényen 9 család mérte össze tudását kerékpáros és személygépkocsi KRESZ elméletben, kerékpáros műszaki elméletben, valamint kerékpáros és autós ügyességi versenyszámokban.

A program végén a bírák az összesített eredmények alapján hirdették ki a győzteseket.

1. helyezett: Szopkó Tibor és családja Miskolc
2. helyezett: Sinka László és családja Szentistván
3. helyezett: Czikora István és családja Kazincbarcika

Az országos vetélkedő döntőjén Borsod-Abaúj-Zemplén megyét az I. helyezett Szopkó Tibor és családja képviseli majd 2013. szeptemberében, a Zsámbék melletti közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai centrumban.

Kapcsolódó cikkeink