Lefülelt trükkös tolvajok

A Készenléti Rendőrség járőrei szolgálatellátásuk során egy kondói idős asszony házából készpénzt eltulajdonító csapat tagjait kerítették kézre és állították elő.

Az észak-magyarországi régió – közte a borsodi térség - közrendjének, közbiztonságának megerősítésére vezényelt Készenléti Rendőrség bevetési egységeinek munkatársai 2013. október 26-án délben Sajóbábonyban láttak el közterületi szolgálatot. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába érkezett bejelentés alapján a rendőrök igazoltatták, majd a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra előállították egy fehér színű személygépkocsi két utasát, mivel gyanú merült fel, hogy az abban ülők pár órával korábban, egy idős nő sérelmére Kondón történt trükkös lopással hozhatók összefüggésbe.

Az előállított, két sajóbábonyi 20 és 25 éves nő kihallgatása során tagadta, hogy köze lenne ahhoz a két férfihez, akik - az általuk is használt - autóval érkeztek aznap 9 órakor egy kondói idős néni lakásához krumpli eladás és önkormányzati segélyosztás ürügyén, majd a sértettel pénzt váltatva és tőle vizet kérve kifigyelték és ellopták annak készpénzét. Arra azonban nem tudtak elfogadható magyarázatot adni, hogy igazoltatásukkor úgy tartottak hazafelé a járművel, hogy egyiküknek sem volt járművezetői engedélye.

Az ügyben a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya kisebb értékre elkövetett lopás vétség gyanúja miatt folytat büntetőeljárást, egyben a személygépjárművet engedély nélkül vezető nővel szemben szabálysértési eljárást kezdeményezett a hatóság.

 

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy a hasonló esetek megelőzése érdekében idegeneket ne engedjenek be a lakásukba, illetve gyanút keltő személyek megjelenése esetén, személyleírásuk megadásával haladéktalanul tegyenek bejelentést a 107-es vagy a 112-es segélyhívószámon.

Kapcsolódó cikkeink

Elásta zsákmányának nagy részét az az öt telkibányai férfi, aki kifosztott egy helyi élelmiszerboltot.

Több mint száz cső kukoricát akartak ellopni azok a tolvajok, akiket tetten értek a járőrök. A körömi terménytolvajok 2013. július 22-én a délutáni órákban Sajóhídvég külterületén szándékozták eltulajdonítani a kukoricát.

MTI-fotó: Czeglédi Zsolt

A nyári időszakban leggyakoribb jogsértés szinte minden esetben a pihenéshez, a nyaraláshoz köthető: ilyen például a nyári szezonban jellemzően megszaporodó strandi lopás.

A járőrök a mezőőrökkel való jó együttműködés eredményeként rövid időn belül elfogták és előállították a vasúti berendezés megrongálóit.

2020. november 26., csütörtök, Virág