Londonban csak magyar szurkolók voltak

Több ezren, köztük szurkolók, barátok, hozzátartozók köszöntötték a Londonból hazatért magyar olimpikonokat hétfő délután a budapesti Syma csarnokban.

Az eseményen megjelent Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Schmitt Pál, a MOB tiszteletbeli elnöke, volt köztársasági elnök. Borkai Zsolt köszöntőjében hangsúlyozta, hogy már csak azért sincs miért szégyenkezni, mert a magyar olimpiai csapat tagjainak több mint ötven százaléka pontszerzőként tért haza. Semjén Zsolt beszédét azzal kezdte, hogy büszke lehet az a nemzet, amelynek ilyen olimpikonjai vannak. Pars Krisztián szerint egy sportoló soha nem lehet elégedett, mert akkor nem viszi semmire. Az olimpiai bajnok kalapácsvető elmondta, hogy most sem elégedett magával, mert menni kell tovább előre. Kozák Danuta szerint pedig Londonban csak magyar szurkolók voltak.

Kapcsolódó cikkeink

Őrizetben Simon - nem csak a számlán voltak milliók?

Őrizetbe vették Simon Gábort az MSZP volt elnökhelyettesét. Egyre több jel mutat arra, hogy nem csak az osztrák bankszámlán rejtegetett pénzt, mintegy 240 millió forintot, hanem máshol is.

Londoni elemzők szerint kissé lassulhatott a fogyasztói árak emelkedésének éves üteme Magyarországon a múlt hónapban, elsősorban az üzemanyagok árcsökkenése és a belépő bázishatások miatt.

Turek Miklós Radnótiról szóló versszínház-előadását mutatják be Londonban Árny az árnyban címmel a Magyar Kulturális Központban pénteken a Stage in London szervezésében.

EPA/Franck Robichon

Magyar sprintertől soha nem látott eredményt elérve harmadik helyen ért célba Baji Balázs a 110 gát döntőjében a londoni világbajnokságon.

2019. augusztus 19., hétfő, Huba