Luis Sanz látogatása az Aluinvent Zrt-nél

Az IPE, azaz az Ipari-, Tudományos-, Innovációs és Technológiai Parkok Egyesületének meghívására 2017 július 4-6 között Magyarországra látogatott Luis Sanz, a Tudományos Parkok Nemzetközi Szövetségének  (IASP) ügyvezető  igazgatója. Itt tartózkodása alatt bemutatásra kerül számára Magyarország Tudományos és Technológiai Park rendszere, ennek legkiemelkedőbb parkjai, a leginnovatívabb magyar KKV-k és egyetemek. Július 5-én, szerdán látogatást tett a már Ipari Innovációs Nagydíjjal is kitüntetett Aluinvent Zrt. idén februárban átadott alumíniumhab gyárában is.

Az IASP egy 1984-ben alapított világszervezet, mely mintegy 140.000 vállalatot képvisel a világ 71 különböző országából, irodái Spanyolországban és Pekingben is megtalálhatóak.

Luis Sanz az alakulás kezdete óta jelen volt a Világszövetség, továbbá a spanyolországi TTP szövetség szerteágazó tevékenységi körében. Nemzetközi szektekintélynek örvend a tudományos és technológiai parkok fejlesztésében, vezető tanácsadói szerepet tölt be több tudományos és technológiai park számára is.

A két nagy szövetség stratégia szempontú fő célkitűzése, hogy Magyarország és a hazai tudományos-és technológiai parkok összesége eredményesen és aktívan bekapcsolódjon a nemzetközi szakmai-és üzleti hálózatba, felkerüljön a high-tech iparfejlesztés listájára, hiszen a jövő innovatív iparának optimális megvalósítási helyszínéül szolgál.

A TTP rendszer kulcseleme a kreatív, nemzetközi szinten is innovatív hazai gondolkodás, mely elsődleges tényező a hazai-és nemzetközi befektetői piacon.

Kapcsolódó cikkeink

A Miskolci Egyetem elkötelezett az innovatív KKV-kkel való együttműködés irányában. Az Aluinvent Zrt.
Együttműködési megállapodást kötött az Aluinvent  és az Európai Űrügynökség

A Miskolc mellett a Felsőzsolcai Ipari Parkban anyagtechnológiai fejlesztő- és gyártóközpontot üzemeltető Aluinvent Zrt. hosszú távú szerződést kötött az Európai Űrügynökséggel (ESA).

Világunkat egyre jobban átszövi a terrorizmus. Az erőszak sajnos életünk állandó tényezőjévé vált és ki tudja még, mi vár ránk a jövőben, hol robban ki a világban újabb válsággóc, melynek szerves részét képezi a brutalitás.

2020. május 26., kedd, Fülöp,Evelin