A Magyar Kajak-Kenu Szövetség - Váczi Anita az év legjobb paralimpiai női versenyzője

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség által rendezett évzáró gála és év sportolója ünnepségen Váczi Anita az év legjobb paralimpiai női versenyzője kitüntető címet vehette át! Edzője: Jancsár László. A TVSE - Tiszaújvárosi Vízi Sport Egyesület versenyzője idén is több érmet szerzett.

Hagyomány ez a kajak-kenusoknál. Hagyomány, hiszen versenyzőink évtizedek óta szállítják az érmeket, a csillogó aranyakat, generációról-generációra születnek csillagok, s nagy legendák.

Idén a generációk találkozóját tartotta meg a szövetség, amely a Hajógyári-szigeten lévő Szekér Csárdába invitálta meg nem csak 2013 hőseit, legjobb felnőtt-, ifjúsági- és serdülő versenyzőit, hanem az elmúlt ötven év kiválóságait is, akiknek munkáját, eredményét emléklappal köszönte meg.

Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok szekérhada jelent meg a színpompás ünnepségen, amelyen szó esett a dicső jelenről (69 arany-, 42 ezüst- és 51 bronzérmet lapátoltak össze az idén sportolóink) és a fényes múltról is - ennek kapcsán három születésnapost is köszöntött a szövetség: Székffy Géza 85., Hesz Mihály és Horváth Péter 70. születésnapját ünnepelte az idén, amelyről természetesen nem feledkezhettünk meg.

Ahogyan a sportág egyik, ha nem a legsikeresebb szezonjának legjobbjairól sem!

Íme a díjazottak névsora:

Gyorsasági szakág

Az Év női kajakosa: Kozák Danuta
Az Év férfi kajakosa: Dombvári Bence
Az Év férfi kenusa: Vasbányai Henrik
Az ÉV női kenusa: Lakatos Zsanett
Az Év edzője: Oláh Tamás
Az Év paralimpiai férfi versenyzője: Bencze János
Az Év paralimpiai női versenyzője: Váczi Anita

Maraton szakág

Az Év női kajakosa: Csay Renáta
Az Év férfi kajakosa: Noé Bálint/Noé Milán
Az Év kenusa: Kövér Márton

Utánpótlás

Az Év ifjúsági női kajakosa: Takács Tamara
Az Év ifjúsági férfi kajakosa: Birkás Balázs
Az Év ifjúsági férfi kenusa: Hajdú Jonatán
Az Év utánpótlás edzője: Varga Béla

Kapcsolódó cikkeink

Storcz Botond szövetségi kapitány - immár hagyományosan - 8-10 érmet vár a 35 tagú magyar válogatottól a csütörtökön rajtoló és vasárnapig tartó, duisburgi kajak-kenu világbajnokságon.

VIII. Téli kajak-kenu mérce - Héraklész regionális erőfelmérő és II. országos parakenu erőfelmérő verseny

Tiszaújváros adott otthont február 15-én a VIII. Téli kajak-kenu mérce, Héraklész regionális erőfelmérő és II. országos parakenu erőfelmérő versenynek.

A magyar versenyzők egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu Európa-bajnokság szombat délelőtti döntőiben.

2020. április 7., kedd, Herman