A magyar vidéket népszerűsítik a fiatal gazdák

Várhatóan már februártól folytatódnak a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének (Agrya) vidéki életmódot népszerűsítő projektjei: a Vesd bele magad és a Vidék Kaland elnevezésű program. Előbbi akcióhoz több mint 21 ezer alsó tagozatos kisdiák csatlakozott tavaly, a program keretében 339 iskola diákjai jutottak vetőmagcsomaghoz, ismerkedhettek meg a földműveléssel, a növények gondozásával, a kertészkedéssel, a vegyszermentes gazdálkodás alapjaival. A Vidék Kaland program keretében a 35 év alatti, városi fiatalok kapcsolódhatnak be egy-egy fiatal gazda által vezetett gazdaság munkájába. E program megnyerte az Európai Bizottság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Főigazgatóságának versenyét. (forrás:http://www.iranytv.hu/)

Kapcsolódó cikkeink

MTI/EPA/Maurizio Brambatti

A magyarországi és határon túli egyházmegyékből Rómába érkezett több mint 1600 magyar fiatal vesz részt kedden a római Szent Péter téren a Nemzetközi Ministráns Szövetség (CIM) találkozóján, amelyhez Ferenc pápa is csatlakozik - mondta el Palánki Ferenc egri...

A következő európai uniós költségvetési ciklusban, 2014-2020 között a fiatal gazdálkodók további támogatásokra számíthatnak, ez azt szolgálja, hogy minél többen válasszák élethivatásul a gazdálkodást, a mezőgazdasági tevékenységet - mondta V.

2019. június 27., csütörtök, László