Megalakult a megyei közgyűlés Borsodban

Megalakult Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közgyűlése pénteken Miskolcon, a megyeházán, miután jogerőssé vált a megyei önkormányzati választás eredménye.

 

A megválasztott huszonkilenc tagú képviselő-testületből huszonnyolcan voltak jelen, és egyhangúlag Bánné Gál Boglárkát (Fidesz-KDNP) választották meg a grémium új elnökének, aki a megelőző ciklusban az alelnöki posztot töltötte be.

Kulcs magazin

Az október 13-i választási eredmény alapján a Fidesz-KDNP listájáról 18, a Jobbik-MSZP-Momentum-Mindenki Magyarországa listájáról nyolc, a DK listájáról pedig három képviselő lesz tagja a testületnek.

A közgyűlés szervezeti és működési szabályzata szerint az első két helyen végzett pártszövetség önálló frakciót alakíthat, a DK képviselői pedig vagy függetlenként dolgozhatnak a testületben, vagy csatlakozhatnak valamelyik frakcióhoz.

Bánné Gál Boglárka megköszönte a bizalmat, és azt mondta: a 650 ezer lakosú megye érdekeit szolgálja a következő öt évben is. Célja az ipar, a kultúra fejlesztése, a turisztikai kínálat bővítése, a civil és nemzetközi együttműködés további erősítése, a befektetések ösztönzése, a települések fejlesztése; az, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén az ország meghatározó megyéi közzé tartozzon.

Forrás: MTI

Kép: Kulcs magazin

Kapcsolódó cikkeink

"

Megtartotta alakuló ülését a
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Jogszabály-sértések miatt
három borsodi településen meg kellett ismételni az önkormányzati választásokat,

A megyében 2014. december 15-én Miskolcra és Kazincbarcikára bejelentett forgalomlassító demonstrációk miatt ajánlott kerülőútvonalak.

Szikszón alakult meg szerdán a Megyei Agrárkamara Szikszó, Aszaló, Alsóvadász agrárgazdasági bizottsága úgy, hogy a 272 agrárkamarai tagból mindössze az a 12 ember volt jelen, akik saját magukat választották meg az elnökségbe.

A Megyei Intézményfenntartó Központok által a Vállalkozásfejlesztési Alapítványokban gyakorolt alapítói jogok a megyei önkormányzatokhoz kerülnek vissza – így döntött a kormány legutóbbi ülésén.

2020. október 25., vasárnap, Blanka,Bianka