Megbüntetik Tokajban azokat, akik műanyag palackban árulják a bort

A történelmi borvidék büszke akar maradni Tokaj-Hegyaljára, így a csomagolás módját is meg kell adni az önkormányzat szerint az itt termett szőlőből előállított bornak.

Tokajban az önkormányzat rendelettel tiltja a tokaji bor műanyag (pet) palackban való árusítását a városi tulajdonú közterületeken - írta az Észak-Magyarország csütörtökön.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilap cikke szerint amennyiben a történelmi borvidék büszke akar maradni Tokaj-Hegyaljára, akkor a csomagolás módját is meg kell adni az itt termett szőlőből előállított bornak. Éppen ezért a tokaji önkormányzat rendelete szerint 2016. januárjától tilos pet palackban bort árulni és árubemutatás céljából kihelyezni a város tulajdonában lévő közterületeken.

Posta György polgármester a lapnak azt is elmondta: folyamatosan ellenőrizni fogják a rendelet betartását, "egyelőre még csak figyelmeztetik azokat, akik továbbra is pet palackban árulják Tokajban a bort, és ha ez nem használ, akkor pénzbírsággal sújtják majd a szabályszegőket".

(MTI)

Kapcsolódó cikkeink

Egy sátoraljaújhelyi férfi kést emelt ismerősére, hogy italt szerezzen tőle. A rabló távozott ugyan a zsákmánnyal, de a rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

Új mentők Tokajban

Megújult a Tokaji Mentőállomás gépjárműparkja. Pénteken mutatták be az új, a XXI. századi igényeknek megfelelő Mercedes betegszállító autót, valamint az év elején szolgálatba állt esetkocsit.

Fidesz iroda nyílt Tokajban

„Hosszú távra kell berendezkedni, fejben is!” –emelte ki dr. Mengyi Roland, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje a Tokajban nyílt Fidesz iroda avatásán szerda este.

2020. december 2., szerda, Melinda,Vivien