A megye közlekedésbiztonságát értékelték

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Baleset megelőzési Bizottság (MBB) 2013. december 10-én Füzéren tartotta éves ülését, melyen a közlekedési szakemberek áttekintették és értékelték a megye közlekedésbiztonsági helyzetét.

Az évértékelőn a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberein túl megjelentek a közúti közlekedés biztonságáért felelős, illetve abban érintett további szervek és szakemberek is.
Kovács Béla r. ezredes megyei rendőrfőkapitány-helyettes, az MBB elnöke; Pitkó László r. alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztály vezetője, az MBB ügyvezető elnöke; valamint Dr. Lovassyné Németh Mária r. alezredes, az MBB titkára adtak tájékoztatást az elmúlt csaknem egy év főbb baleseti mutatóiról.
Az évértékelő bizottsági ülést megtisztelte jelenlétével dr. Dsupin Róbert r. alezredes, a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság vezetője, valamint Horváth Jenő, Füzér község polgármestere is.
A tájékoztató során elhangzott, hogy az 1963 óta eltelt félszáz évben, a járműforgalom szinte folyamatos emelkedése ellenére a megye közútjain a 2011-es, valamint az idei évben történt a legkevesebb személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset. A szakemberek ismertették azt is, hogy a 2013-as év első tizenegy hónapjában Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 21 halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt, ami az egy évvel korábbi adatokhoz képest 34 %-os csökkenést mutat.
Az előadók beszámoltak arról, hogy az elmúlt időszakban kiemelt feladatként kezelték a gyalogosok és kerékpárosok közlekedésbiztonságát javító intézkedéseket, valamint az ittas vezetőkkel szembeni fellépést. A résztvevők ezt követően áttekintették az elmúlt időszakban végbement, a közúti közlekedésbiztonságot érintő főbb jogszabályi változásokat.
Az ülésen elhangzott: számos, a baleset-megelőzést szolgáló kezdeményezést indítottak útjára közös erőfeszítéssel az MBB tagjai, melyek további sikere közös érdekünk és felelősségünk!

Kapcsolódó cikkeink

MTI Fotó Rosta Tibor

Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz - jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden.

Dr. Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke miniszteri biztosi megbízatása 2013. április 14-ig tart.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatal

Az idei év első felének gazdasági mutatói – a behozatal kivételével – kedvezőtlenebbek az országos indexektől Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén megyei adóigazgatóságának tájékoztatójából.

2020. szeptember 30., szerda, Jeromos