Mengyi Roland: a hölgyek nélküli férfiak félkarú óriások

A hölgyeket ünnepelték nőnap alkalmából pénteken Szikszón, Tokajban és Hernádnémetiben is. A rendezvényeken köszöntőt mondott dr. Mengyi Roland, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje. A szikszói Inkubátorházban péntek délben megrendezett tankerületi ünnepségen dr. Mengyi Roland felszólalásában üdvözölte a megjelent hölgyeket, és „maroknyi urakat”. Elismerően szólt a nők mindennapos helytállásáról. Megköszönte, hogy vigyáznak a férfiakra, gondoskodnak a gyerekekről, a családról, fáradhatatlanul végzik a házimunkát, és mellette még a munkahelyükön is a maximumot nyújtják. Ezt követően a Szepsi Iskola és Könyvtár diákjai zongora és gitárjátékkal színesített énekes műsorral örvendeztették meg a megjelenteket, majd dr. Mengyi Roland és Füzesséri József polgármester az iskola fiú tanulóival közösen átadták a virágokat a hölgyeknek. Az esemény pezsgős koccintással egybekötött beszélgetéssel ért véget.

Délután szintén az Inkubátorházban került sor Szikszó város önkormányzatának nőnapi rendezvényére, amelyen a Kolozsvári Operettissimo együttes lépett fel káprázatos műsorral. Előtte Füzesséri József polgármester üdvözölte a településen élő, dolgozó nőket. Kiemelte, a nők nélkül a férfiak nem igazán erős emberek.

Dr. Mengyi Roland elmondta, ennek a napnak az a legnagyobb hozadéka, hogy ilyenkor a férfiak elmélyednek, végiggondolják, értékelik, hogy a nők mennyire fontos szerepet töltenek be az életükben, ezért megpróbálnak az év többi 364 napján még inkább úgy élni, hogy viszonozzák mindazt, amit a nők értünk tesznek. Végezetül elmondta, „a hölgyek nélküli férfiak félkarú óriások!”.

Délután Tokajban a Paulay Ede Színházban tartotta a helyi önkormányzat a nőnapi rendezvényét. Közel háromszázan vettek részt az eseményen, amelyen először a város polgármestere, Májer János méltatta a nőket, majd dr. Mengyi Roland hangsúlyozta, a XX. század második fele óta nincsenek előre megírt szerepei a nőknek. Vannak, akik a karrierépítést választják, míg mások a hagyományos nagycsaládban képzelik el magukat, de szerencsére egyre többen vannak, akik mind a kettőt felvállalják. Ebből következik a kérdés: mit tud tenni a társadalom a nőkért? A kormányon keresztül a munka világa és a család területén tud segítséget nyújtani. Reményét fejezte ki, hogy a meghozott intézkedések mindenkit érdemben érintettek, mint például a Gyed, Gyes visszaállítása, a Gyed Extra bevezetése, az óvodai férőhelyek bővítése, vagy a munkáltatói járulékkedvezmény.

Zárásként Eperjesi Erika, a Miskolci Nemzeti Színház primadonnája, és Jenei Gábor, a Madách Színház előadóművésze varázsolta el a közönséget előadásával.

Este a Hernádnémeti Általános Iskolában Csonka András fellépésével kezdődött a nőnapi rendezvény. Ezt követte dr. Mengyi Roland beszéde, amelyet egy viccel indított: amikor Isten sárból és agyagból megteremtette a férfit, ránézett, és annyit mondott: na ennél azért jobbat is tudok! „Ennek köszönhetjük, hogy önök megédesítik, megszínesítik a napjainkat!” Felelevenítette azt a görög történetet, amely szerint régen a férfi és a nő egyek voltak, ám magukra haragították az isteneket, akik bosszúból szétválasztották őket. Azóta keresi mindenki nyughatatlanul a párját. A nőnap egy alkalom arra, hogy a férfiak a „lelkük jobbik feleit” ünnepeljék.

Az este Eperjesi Erika primadonna és Jenei Gábor előadóművész zenés műsorával zárult.

Kapcsolódó cikkeink

Mengyi Roland Kassán tárgyalt

A Borsod-Abaúj-Zemplén és Kassa megyék együttműködésének szervezésére létrehozott Via Carpatia EGTC Kassán tartott közgyűlést. Dr. Mengyi Roland közgyűlési elnök javaslatára megállapodtak, hogy a fő célok mellett közös, komplex gazdaságfejlesztési célokat dolgoznak ki.

Dr. Mengyi Roland tájékoztatta az érdeklődőket

A rezsicsökkentés fontossága mellett érvelt Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés fideszes elnöke szombaton Tiszaújvárosban.

Dr. Mengyi Roland sok polgárral beszélgetett az aláításgyűjtés közben

A korábban jelentős hasznot zsebre tevő szolgáltatók egy része és a szocialisták berzenkedése ellenére a polgári kormány a decemberben bejelentett rezsicsökkentést januárban megvalósította. A kezdeményezés támogatására alaírásgyűjtésbe kezdett a Fidesz.

1920. június 4-én írták alá Versaillesben, a Nagy-Trianon palotában az Antant hatalmak és Magyarország közt az első világháborút lezáró békét, amely feldarabolta az ezeréves Magyar Királyságot, s a magyarság harmada határon túlra került.

2020. február 24., hétfő, Mátyás