Mengyi Roland Kassán tárgyalt

A Borsod-Abaúj-Zemplén és Kassa megyék együttműködésének szervezésére létrehozott Via Carpatia EGTC Kassán tartott közgyűlést. Dr. Mengyi Roland közgyűlési elnök javaslatára megállapodtak, hogy a fő célok mellett közös, komplex gazdaságfejlesztési célokat dolgoznak ki.

Zdenko Trebula, a Kassa Megyei Önkormányzat elnöke, mint házigazda üdvözölte a magyarországi partnereket. Dr. Mengyi Roland vette át a közgyűlés vezetését. Elsőként elfogadták a napirendet, majd jegyzőkönyv vezetőt és hitelesítőt választottak. A legfontosabb téma a Via Carpatia EGTC munkatervének és koncepciójának tárgyalása és elfogadása volt. A társulás igazgatója, Orbán Máté Julianna ismertette a fő célkitűzéseket és stratégiai pontokat: foglalkoztatás és szociális szféra, mezőgazdaság támogatása, idegenforgalom, kulturális örökség megőrzése és bemutatása. Zdenko Trebula is egyet értett a közgyűlés elnökével, miszerint a legfontosabb feladat az észak-déli közlekedési folyosó fejlesztése.

Az előterjesztéshez dr. Mengyi Roland több módosító indítványt is fűzött. Többek közt közös, komplex gazdaságfejlesztő programok kidolgozását, amelynek a kedvezményezettje a Via Carpatia lesz. Továbbá ez az EGTC legyen a HU-SK kisprojekt alap közreműködő szervezete. A közgyűlés tagjai egyet értettek abban, hogy erősítik a Via Carpatia szerepét a 2014-20 közötti időszakban.

A közgyűlés gyorsan, konstruktívan zajlott. Az utolsó napirend keretében az igazgató tájékoztatta a közgyűlést a csoportosulás érdekeinek képviseletére létrehozott magyarországi gazdasági társaság megalapításáról.

-mengyiroland.com

Kapcsolódó cikkeink

Dr. Mengyi Roland tájékoztatta az érdeklődőket

A rezsicsökkentés fontossága mellett érvelt Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés fideszes elnöke szombaton Tiszaújvárosban.

Dr. Mengyi Roland sok polgárral beszélgetett az aláításgyűjtés közben

A korábban jelentős hasznot zsebre tevő szolgáltatók egy része és a szocialisták berzenkedése ellenére a polgári kormány a decemberben bejelentett rezsicsökkentést januárban megvalósította. A kezdeményezés támogatására alaírásgyűjtésbe kezdett a Fidesz.

1920. június 4-én írták alá Versaillesben, a Nagy-Trianon palotában az Antant hatalmak és Magyarország közt az első világháborút lezáró békét, amely feldarabolta az ezeréves Magyar Királyságot, s a magyarság harmada határon túlra került.

Mengyi Roland: van teendő a következő négy évben is

Mengyi Roland (Fidesz-KDNP) szerint azért is szerezte meg a szavazatok többségét Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében, mert a választók úgy tapasztalták, hogy 2010-ben a nemzet érdekei mentén haladó úton indult el a fejlődés.

2020. szeptember 27., vasárnap, Adalbert