Öt településen tartanak ma választást

Öt helyen tartanak ma időközi önkormányzati választást: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arlón, Dövényben és Szendrőben, valamint a Nógrád megyei Egyházasdengeleg községben polgármestert, a somogyi Barcson helyi képviselőt választanak. Arlón, Szendrőben és Egyházasdengelegen azért kellett időközi választást kiírni, mert a település polgármestere összeférhetetlenség miatt lemondott tisztségéről, miután járási hivatali vezetőnek nevezték ki.

Arlón ketten indulnak a posztért, Szendrőben a város 3108 választópolgára öt jelölt közül választja meg a település új vezetőjét. Egyházasdengelegen egyetlen jelölt indul a polgármesteri tisztségért. Dövényben azért kell új polgármestert választani, mert a település vezetője ez év januárjában elhunyt. A posztért három jelölt indul. Ugyancsak járási hivatali vezetői kinevezése miatt mondott le Barcson a 8-as számú választókerület képviselője. A 1051 választásra jogosult két jelöltre voksolhat. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink

A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék őshonos szőlőjéből készített bor, a furmint lesz a főszereplő a mádi borünnepen, amelyet pénteken és szombaton tartanak.

Igor Jegorov, az orosz védelmi minisztérium munkatársa elmondta, hogy a Topol, Topol-M és Jarsz típusú hadászati rakétakomplexumok önjáró kilövőegységei harci őrjáratot teljesítenek Oroszország 6 régiójában.

 

Harcok Szlovjanszknál, ukrán harckocsik tartanak a város felé

Harcok bontakoztak ki a kelet-ukrajnai Szlovjanszk peremén, ukrán harckocsik és más haditechnikai eszközök tartanak a város felé - jelentette kedd reggel az ukrán média a helyi vezetőkre és "önvédelmi erőkre" hivatkozva.

 

MTI Fotó Czeglédi Zsolt

Országszerte és a határon túli településeken, valamint az iskolákban is megemlékeznek az aradi vértanúk kivégzésének 169. évfordulója, október 6. alkalmából.

2019. július 17., szerda, Endre,Elek