Ötven éve kapta vissza városi rangját Sárospatak

Írta: itv , - Frissítve: 19th August, 2018 - 12:48pm

Téma: 

Az évfordulót augusztus 20-án számtalan programmal ünneplik a zempléni városban – közölte Sikora Attila alpolgármester (Fidesz-KDNP) az MTI-vel.

Elmondta, a városba érkezik a Szent Korona másolata, amelyet a bazilikában lehet majd megtekinteni délig. A bazilika és a Rákóczi-vár közti Szent Erzsébet utcában délután egyebek mellett retro játszóház, diafilmvetítés és veterán autók kiállítása várja az érdeklődőket.
 
MTI Fotó
 

Az alpolgármester kitért arra, hogy a helyi nyugdíjasklubok tagjai az újra várossá nyilvánítás évének megfelelő mennyiségű, vagyis 1968 palacsintát készítenek, és meg lehet kóstolni a város tortáját is, amit még májusban választottak ki a szakemberek. A muskotályos borkrémmel készített tortát eredetileg a helyi rendelőintézet csapata alkotta meg, az augusztus 20-i eseményre pedig Kövér Zsolt cukrászmester készíti el a nagyközönség számára.

A városi ünnepség öt órakor kezdődik a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeumának udvarán, ami után a vár melletti szabadtéri színpadon Fenyő Miklós koncertjén vehetnek részt az érdeklődők. Az ünnepségsorozatot tűzijáték zárja – közölte Sikora Attila.

Sárospatak 1886-ban vesztette el városi rangját. Ugyan hosszú ideig járási székhely volt, de csak 1968. augusztus 20-án lett ismét város.

Forrás: MTI

Kép: MTI Fotó

Kapcsolódó cikkeink