Rég nem látott mértékű gazdasági fejlesztések

Csöbör Katalin képviselő asszony a Borsodi 1-es számú választókerülethez tartozó kistelepülések polgármestereivel tartott gazdasági egyeztetést. A megbeszélésen részt vett Oláh Gábor regionális fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár is. A helyettes államtitkár kiemelte, hogy az elmúlt években rég nem látott mértékű gazdasági fejlesztések zajlottak a térségben, amelyek számos új munkahelyet teremtettek és új vállalkozásokat vonzottak a régióba - áll a képviselő asszony szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében

Csöbör Katalin és vendégei

A Terület és településfejlesztési operatív program keretében eddig megvalósuló fejlesztések a borsodi térséget újra Magyarország egyik maghatározó gazdasági szereplőjévé tette. A jövőben pedig újabb források, programok növelik majd az észak-magyarországi régió versenyképességét. Oláh Gábor méltatta Csöbör Katalin képviselő asszony munkáját is, aki azon túl, hogy sikeres együttműködést hozott létre a választókerülete települései között, közös platformra helyezte a gazdasági fejlesztések ügyeit is. Ez a régió nem tartana ott ahol ma, képviselő asszony áldozatos munkája nélkül, emelte ki Oláh Gábor.

 

Ezt követően Karsai Tamás gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár érkezett Miskolcra Csöbör Katalin meghívására, aki a jövőbeni a térséget érintő fejlesztésekről és pályázati lehetőségekről tájékoztatta a települések vezetőit és gazdasági szereplőit. A helyettes államtitkár szerint páratlan az együttműködés a térség politikai és gazdasági szereplői között. Ennek az együttműködésnek köszönhető a régió gazdasági fellendülése, és ez a fejlődés kulcsa a jövőben is. Az egység, és a közös célok határozzák meg Borsod jövőjét - emelte ki a politikus.

 

Forrás: Csöbör Katalin közleménye 

Kapcsolódó cikkeink

Kriza Ákos miskolci polgármester (Fidesz-KDNP) nem várja tovább Mesterházy Attilának, az MSZP elnökének válaszát azon kérdésére, hogy őszintén gondolta-e bocsánatkérését, amelyet Kolozsváron az erdélyi és a határon túli magyarok irányában tett.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Esély a Jobb Életért Alapítvány és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Közgyűlés vezetőivel együttműködve összesen közel 20 millió Ft értékű tésztakészítménnyel támogatja a megyében élő rászorulókat, szociális intézményeket.

MTI Fotó Szigetváry Zsolt

Hétfőtől és csak személyesen vehetik át a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok a szavazási levélcsomagjaikat a kijelölt külképviseleteken. A szavazatot visszajuttatni már nem kötelező személyesen.

hirado.hu

Több mint kétezer migráns alszik jelenleg a párizsi utcákon, amire tavaly tavasz óta nem volt példa, a kormány ezért újabb 1200 befogadóhely átadását tervezi – közölték pénteken hivatalos források.

2019. szeptember 17., kedd, Zsófia