Sárospatakra érkeztek a megye kincsei

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatal

Putnok után most Sárospatakra érkezett a „Kincseink – Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Öröksége” című vándorkiállítás, ami két héten keresztül várja a látogatókat a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola aulájában.

Március 2-án második állomásához érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár vándorkiállítása. Ez, a megye kincseit felvonultató gyűjtemény április végéig nyolc helyszínre látogat el, hogy megismertesse a fiatalokkal a térség kulturális értékeit. Putnok után ezúttal Sárospatak ad otthont a tárlatnak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktár – a szervezet 2013-as megalakulása óta – a térség arculatformáló és identitásőrző elemeinek gyűjtőhelyévé vált. A körülöttünk lévő értékek megismertetésén, továbbörökítésén, megőrzésén túl a közösségi művelődés szellemisége jegyében az értéktár mozgalom jelentősége és célja a különböző generációk megerősítésében rajzolódik ki.

A kiállítás az Agrárminisztérium „A nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására” elnevezésű pályázatának keretein belül valósul meg.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzati Hivatal

Kép: Bajusz Gábor

Kapcsolódó cikkeink

A megye közlekedésbiztonságát értékelték

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Baleset megelőzési Bizottság (MBB) 2013. december 10-én Füzéren tartotta éves ülését, melyen a közlekedési szakemberek áttekintették és értékelték a megye közlekedésbiztonsági helyzetét.

Dr. Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés elnöke miniszteri biztosi megbízatása 2013. április 14-ig tart.

Az idei év első felének gazdasági mutatói – a behozatal kivételével – kedvezőtlenebbek az országos indexektől Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén megyei adóigazgatóságának tájékoztatójából.

Határokon átnyúló projektek és programok megvalósítására, regionális és gazdasági együttműködésre fókuszál egyebek mellett a Via Carpatia Korlátolt Felelősségű Európai Együttműködési Csoportosulás - az erről szóló egyezményt szerdán írta alá Kassán Borsod-Abaúj-Zemplén és...

2020. április 7., kedd, Herman