Tiszaújváros: Gyermekvédelmi konferencia

Gyermek- és ifjúságvédelmi konferenciát rendezett a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata, Tiszaújváros önkormányzatának támogatásával március 25-én délután, a városi könyvtár előadótermében. A rendezvényt dr. Fülöp György alpolgármester nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, városunkban jól kiépített rendszer működik a gyermekvédelem területén, a szakemberek egymás munkáját kiegészítve segítik a családokat a problémák megoldásában - olvasható a Tiszaújváros weboldalán.

Köszönetet mondott ezért a munkáért valamennyi intézménynek és szervezetnek, és hozzátette, az önkormányzat továbbra is támogatni fogja a gyermekvédelemmel, drogprevencióval kapcsolatos tevékenységek megvalósulását. A résztvevők elsőként egy kisfilmet tekinthettek meg, amely a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) munkájáról szól. A film, illetve a konferencia az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Tiszaújváros önkormányzatának támogatásával jött létre. A köznevelési intézmények állami fenntartása – tények, tapasztalatok, tervek a tiszaújvárosi tankerületben címmel Bozsikné Vig Marianna, a tiszaújvárosi tankerület igazgatója tartott előadást. (Atémára jövő heti számunkban visszatérünk.) Dr. Grezsa Ferenc, a Nemzeti Drogmegelőzési Iroda vezetője az új Nemzeti drogstratégiáról, azon belül is a KEF szerepéről beszélt a hallgatóságnak. Mint mondta, a stratégiában újszerű, hogy máshová helyezték a hangsúlyokat, egyre fontosabbnak tartják az egészségfejlesztési tevékenységet a drogmegelőzésben, így a KEF-ek tevékenységeiben is. Cél, hogy növeljék a szervezetek munkájának hatékonyságát, s minden járásban legalább egy jól működő KEF legyen.Atiszaújvárosi szervezet munkáját megismerve, elismerését fejezte ki a fórum tevékenységéért, melyet példaértékűnek nevezett. Az észak-magyarországi kistelepülések önkormányzatainak lehetőségei és eszközei a helyi drogpolitikában címmel tartott előadást Juhászné Ceglédi Tünde, a Miskolci Drogambulancia vezetője. Áttekintette a drogfogyasztás magyarországi vonatkozásainak sajátosságait, melynek egyik jellemzője, hogy napjainkra jelentősen megnövekedett az úgynevezett designer drogok fogyasztása. Önkormányzati szinten a közösség megerősítését szolgáló kezdeményezések támogatásának fontosságát hangsúlyozta, családi szinten a pozitív érzelmek, a szeretet és megbecsülés kifejezését. A tiszaújvárosi Veszélyeztetettséget és Krízishelyzetet Észlelő és Jelzőrendszer 2012. évi munkájáról és a 2013. évi irányelvekről Csizmadia Istvánné, a Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ Gyermekjóléti Szolgálatának vezető családgondozója számolt be. Ismertette a gondozási esetek változásait, illetve a csoportos szociális munkának és speciális szolgáltatásoknak azon formáit, amelyekkel az érintett személyeknek és családoknak igyekeznek segítséget nyújtani a problémák megoldásában. Hangsúlyozta, a több éves gyermekvédelmi munka során a jelzőrendszeren belül jó szakmaközi együttműködés és kapcsolatrendszer alakult ki, ez nagyon fontos munkájuk hatékonyságának folyamatos növelése érdekében.

Kapcsolódó cikkeink

A MÁV Zrt. VMMSzK Dokumentációs Központ és Könyvtár ankétot és hozzá kapcsolódóan könyvkiállítást szervezett 2013. március 27-én, szerdán. A nagy érdeklődéssel övezett konferencia témája „A vasúti közlekedés fejlesztése Európában és Magyarországon” volt.

baz.hu

Forrás: baz.hu

A Női Erőforrás Család és KarrierPONT szervezésében rendeztek konferenciát Miskolcon, a Megyeháza Dísztermében Holtomiglan címmel, a házasság hetében. A rendezvényen köszöntőt mondott Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei közgyűlés elnöke.

A „Tettekben az Esély” (ÁROP 1.1.9) kiemelt projekt keretében 2013.

A régiók fejlesztésére koncentrál az Európai Unió a következő, 2014-2021-es pénzügyi, támogatási ciklusának fókuszában. A regionális szintű összefogások, társulások, melyben a kkv-knak és az önkormányzatoknak alapvető érdekük és szerepük lehet, a jövőt, a fejlődést jelentik...

2020. február 26., szerda, Edina