A tokaji borvidék egészére kiterjesztik a termőhely-felmérést

A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék teljes területére kiterjesztik a termőhely-felmérést a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a Tokaj Kereskedőház Zrt. megállapodása alapján – közölte a társaság az MTI-vel pénteken.

 

A tájékoztatás szerint a felmérés adatai elősegítik a szőlőművelési módszerek fejlesztését, valamint az ültetvények megújítását.

A borvidék összes szőlőtermelője részletes adatokat kap majd saját földjei és ültetvényei adottságairól is, így minden gazdálkodó megalapozottan dönthet arról, hogy saját parcelláin milyen “boralapanyag” előállítására törekedjen száraz, átlagos, vagy a szokásosnál csapadékosabb időjárású években.

A megállapodás értelmében a Tokaj Kereskedőház vállalja, hogy a szőlőterületek vizsgálatát saját költségén, a szükséges képesítéssel rendelkező szakemberek bevonásával végzi el.

A 2013 őszén elindult felmérés első szakaszában a cég ültetvényellenőrei 1100 hektár területen, csaknem 3600 parcellán már elvégezték a munkát, most a borvidék szőlőművelésbe bevont, illetve potenciálisan bevonható teljes területére, azaz mintegy 11 ezer hektárra terjed ki a felmérés, amellyel várhatóan 2015. tavaszára végeznek.

 

- MTI -

Kapcsolódó cikkeink

MTI/Koszticsák Szilárd

Jövő héttől kiterjesztik az ellenőrzést a burgenlandi-magyar határszakasz déli részére, az intézkedés további három határátkelőpontot érint - közölte a burgenlandi rendőrség illetékese hétfőn.

Kiterjesztik a szelektív hulladékgyűjtést Miskolcon és környékén

Kiterjesztik a szelektív hulladékgyűjtési rendszert Miskolcon és a közelében lévő harminchat településen, a csaknem 3,7 milliárd forintos beruházás kivitelezése márciusban megkezdődik, és a tervek szerint a jövő év első negyedévében elkészül - mondta Pfliegler Péter, a város...

hirado.hu

Az egész országra kiterjeszti a tavaly decemberben Budapesten elindított civil autós ellenőrzési rendszert a rendőrség – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) balesetmegelőzési osztályának vezetője kedden az M1-en.

Tokaj
Tokaj

Április 27-én tartja a Tokaji Borlovagrend első, nagyszabású borárverését egy háromnapos, a tokaji borok körül forgó rendezvénysorozat csúcspontjaként a sárospataki várban. A Tokaji Borlovagrend alapító tagjainak 2012.

2020. július 11., szombat, Nóra,Lili