Triatlon: Nem borult a papírforma

A 15. TVK Triatlon Nagyhét befejezését jelentő TVK Nap első versenyét a TREK Magyar Utánpótlás Gála jelentette, ahol nem borult a papírforma, hiszen valamennyi ranglistavezető nyerni tudott.

A Gála résztvevőit az a megtiszteltetés érte, hogy a délutáni nemzetközi versenyek döntőjének helyszínén és díszletei között mérhették össze tudásukat.

Verhetetlen ranglistavezetők
Az országos ranglista alapján besorolt legjobb 16-16 versenyzők közül először a gyermek korcsoportos leányok sorakoztak fel a Dísztó partján felállított pontonra. Mivel az úszás 250 méter volt, ott nagy különbségek még nem alakultak ki. A 7,5 km-es, 3 körös kerékpározásban azonban a ranglistavezető, magyar bajnok budaörsi Nyers Kamilla meglógott a többiektől, akik a 2,4 km-es, két körös futásra váltva nyolcan próbálták meg utolérni őt. Ez még úgy sem sikerült, hogy Kamilla szabálytalan depózás miatt 10 mp büntetést kapott, melyet a célba érkezés előtt kellett letöltenie.
A gyermek korcsoportos fiúk között a ranglistavezető debreceni Dévay Zsombor döntött úgy, hogy saját tempójában halad végig a pályán. Nos ez olyannyira jól sikerült neki, hogy a középső számban élre állva, körről, körre növelve előnyét, egy perccel hamarabb kezdhette meg a futást, mint a többiek. A célba érkezésnél így nem volt kérdés a végső győztes személyét tekintve. A dobogó másik két fokáért annál nagyobb harcot vívtak az érintettek.

Dupla rajt-cél győzelem
A serdülőknek, közülük elsőként a leányoknak már két kört, 500 métert kellett leúszniuk, ami a tiszaújvárosi színeket képviselő Putnóczki Dorkának sikerült a legjobban. A tavalyi gyermek korcsoportos győztes valami egészen elképesztő módon lódult neki az öt körös, 12,5 km-es kerékpározásnak, melynek során olyan előnyre tett szert, hogy kis híján utolérte a mezőny végén haladókat. A saját szurkolótábora által is biztatott Dorka a második váltásnál bő egy perc előnnyel mehetett ki a 3 körös futásra, ahol az üldözők némiképp megközelítették, de esélyt nem kaptak arra, hogy befogják.
A serdülő fiúk futamát osztrák, izraeli és horvát fiatalok avatták nemzetközivé, de a papírformát ők sem tudták felborítani. Az úszás végén a debreceni Tóth Milán 13 mp előnnyel futhatott át a depóba, hogy bringára ugorhasson. Az öt körös tekerés során hárman csatlakoztak hozzá, így ők négyen fél perccel korábban mehettek ki futni, mint a többiek. Másfél kilométer elteltével az izraeli Omri Bahat és Tóth Milán elszakadt két társától. A második körben Tóth Milán letöltötte szabálytalan depózás miatt kapott 10 mp-es büntetését, de ez nem zökkentette ki tempójából, mert a célba érkezésig magabiztosan verte vissza külföldi ellenfele támadását és nyerte meg a Gálát.
A kategóriák első 10 helyezettje a TREK és a Sony jóvoltából tárgyjutalmat vehetett át az eredményhirdetéskor. Az érmek és ajándékok átadásában közreműködött Pigniczki Dorottya, a Magyar Olimpia Bizottság (MOB) Heraklesz Bajnok Program igazgatója és Lehmann Tibor, a TVK-Mali TK elnöke, a 15. TVK Triatlon Nagyhét főrendezője.

Eredmények
Gyermek kcs., leányok: 1. Nyers Kamilla (Budaörsi TKE) 29:13 perc, 2. Bukovszki Tünde (Dabasi SZSE) 29:21, 3. Botka Anikó Martfűi UTK) 29:37.
Gyermek kcs., fiúk: 1. Dévay Zsombor (DSC-DSI) 27:00, 2. Kanyik András (Dabasi SZSE) 27:28, 3. Kovács Balázs DSC-DSI) 27:41.
Serdülő kcs., leányok: 1. Putnóczki Dorka (TVK-Mali TK) 45:07, 2. Szegedi Sára (Veresegyház VSK) 45:53, 3. Bakó Réka (Triatlon Villám) 47:12.
Serdülő kcs., fiúk: 1. Tóth Milán (DSC-DSI) 40:35, 2. Omri Bahat (izraeli) 40:44, 3. Fülöp Ádám (Martfűi UTK) 41:09.

Kapcsolódó cikkeink

Dr. Mengyi Roland a megyei közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő is aktívan kivette részét a főzésből

A jubiláló, 15. tiszaújvárosi triatlon világkupa felvezető rendezvénysorozatának, a Triatlon Nagyhétnek a keretében vasárnap rendezték meg a Bogratlon főzőversenyt és a hetes kenu versenyt, amelyeken a Fidesz tiszaújvárosi csoportja is indult.

Renato Bertrandi, az Európai Triatlon Szövetség (ETU) olasz elnöke is megtiszteli jelenlétével a 15. TVK Triatlon Nagyhét keretében Tiszaújvárosban megrendezendő hétvégi nemzetközi versenyeket.

 Triatlon Nagyhét folytatódik

Futással folytathatták a tömegsport események teljesítéséért járó tombolaszelvények gyűjtését a sportbarátok hétfőn, Tiszaújvárosban.

BorsodOnline

Személyi sérüléses közlekedési baleset történt a 26-os számú főúton kedden reggel Sajószentpéternél.

2019. június 24., hétfő, Iván