A tudásba nem lehet beleszületni, tapasztalni kell!

A mai fiatalok tévesen úgy gondolják, hogy a szépkorúak már nem tudnak érdemben hozzátenni a világhoz, pedig csak ők tudják átadni nekik azokat az értékeket, amelyekre szükségük van a boldog élethez, és egy méltóságteljes öregkorhoz. Az időseket köszöntötte Alsódobszán dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

Péntek délután zsúfolásig megtelt az alsódobszai kultúrház. Kerekes Lászlóné képviselő köszöntőjét követően a helyi óvodások és iskolások műsora következett, amellyel mosolyt csaltak a ráncos arcokra, és könnyeket a szemekbe.

Bűdi Károly polgármester köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a falu kezd megújulni, és egyre több fiatal marad, illetve érkezik a településre. Az idősekre egyre nagyobb szükség van, mert a gyerekeket az életre kell nevelni, átadni nekik a tudást, ez pedig nagy feladatot ró a szülőkre és a nagyszülőkre.

Dr. Mengyi Roland hangsúlyozta, hogy a korral járó tudásba nem lehet beleszületni, azt meg kell élni, tapasztalni, amihez időre van szükség. Ez a tudás nem más, mint a türelem a család felé, a szeretet, a bölcsesség, és mindezt úgy kell nekik átadni, hogy tudják hasznosítani. Hiába a fiatalság, a lendület, a rohanó világ, a pénz, a tudást nem lehet megvenni. „Most áll helyre a világ, ne hagyják, hogy azt gondolják, nincs önökre szükség, mert most van a leginkább!”

Ezt követően Danyikó Zoltán képviselő mondott beszédet, majd a polgármester saját verseinek nyomtatott változatával kedveskedett Lénárt Lajosnénak. A beszédek sorát Vass-Nógrádi Béla református lelkipásztor zárta, majd fellépett a Musical Műhely Miskolc csapata. A műsor után vacsorával vendégelték meg a szépkorúakat, amely közben jót beszélgettek. Az elnök finom süteménnyel kedveskedett a szépkorúaknak.

Kapcsolódó cikkeink

zaol.hu

Az elektronikus cigarettát csak ott lehet használni, ahol dohányozni is lehet, automatából az ilyen eszköz, illetve az utántöltő patronja sem árusítható, a forgalomba hozatalát pedig fél évvel korábban be kell jelenteni - egyebek mellett ezeket tartalmazza az az...

Shutterstock

Kizárólag állati eredetű termékek nevezhetők tejterméknek és hozhatóak így kereskedelmi forgalomba az Európai Bíróság döntése szerint - mondta Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Magyarországot őrizni kell és meg kell újítani; nem szabad hagyni, hogy bárki elcsúfítsa - mondta Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter pénteken Budapesten, a Millenáris Teátrumban Orbán Viktor évértékelőjét megelőző beszédében.

2019. május 26., vasárnap, Fülöp,Evelin