Új játszóteret adtak át Monokon

Ünnepélyes keretek között adták át szerda délután az uniós pénzből megvalósult játszóteret Monokon. Az avatáson részt vett dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.

Demeterné Bártfay Emese polgármester örömét fejezte ki, hogy megvalósult a beruházás. Egyrészt egy elhanyagolt, kihasználatlan területet sikerült hasznossá tenni, másrészt létrejött egy olyan tér, amely a monoki gyermekek számára kulturált környezetet biztosít az együttléthez. Megköszönte mindenki segítségét, közreműködését, aki hozzájárult a projekt megvalósulásához, és azt kívánta, használják a fiatalok egészséggel, és becsüljék meg a játszóteret.

title]

Dr. Mengyi Roland gyakorló apaként hangsúlyozta, nagy felelősség a gyerekek nevelése, és minden rájuk fordított forint „a jövőbe történő befektetés”. A monoki önkormányzat jó szülőként a következő generáció érdekében döntött a terület ilyen módú hasznosításáról, amikor benyújtotta a pályázatot. Azonban ez több mint játszótér: nem csak arról szól, hogy a kicsik szabadon játszhatnak, hanem arról is, móka közben fejlődnek, szocializálódnak, csapatban játszanak és erős kis közösséget építenek.

title]

Ezután a szülőkhöz szólt: fontos, hogy a fiatalok felálljanak a számítógép mellől, és ki lehessen őket vinni játszani, mert ez a testnek és a léleknek egyaránt jót tesz. Viszont a történetnek itt még nincs vége. Elmondta, hogy az önkormányzat ezen kívül több másik pályázatot is nyert, így tovább fog folytatódni a sportpálya beépítése és szépítése. Kiemelte, hogy az elmúlt négy évben Monok 400-450 millió forint fejlesztési forrást nyert, amihez ezúton is gratulált.

Ezt követően Rácz Bertalan plébános megáldotta a játszóteret, majd dr. Mengyi Roland és Demeterné Bártfay Emese átvágták a nemzeti színű szalagot. Ezt követően az óvodások adtak műsort. Az ünnepség a Kossuth Emlékmúzeumban zárult.

Kapcsolódó cikkeink

János napi borszentelés Monokon

Borszentelést tartottak Monokon a római katolikus templomban pénteken. A rendezvényen részt vettek borászok, polgármesterek, valamint dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke és Demeter Ervin megyei kormánymegbízott, mint fővédnökök.

Adventi vásár Monokon

Adventi vásárt rendeztek Monokon a Művelődési ház udvarán szombat délelőtt. A rendezvényen részt vett dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke is.

Dr. Mengyi Roland beszédet tartott a megnyitón

A néphagyomány szerint egy vadászata során bablevest evett Monokon Mátyás király. A finom étekért diónyi arannyal fizetett az álruhás király. Szombaton az I. Monoki Babfesztiválon arany nélkül is mindenki annyi babot ehetett amennyit csak bírt. A rendezvényt dr.

Búcsúval ünnepeltek Monokon

Kétszáz évvel ezelőtt, 1814-ben épült a monoki Sarlós Boldogasszony római katolikus templom.

2019. július 20., szombat, Illés