Újabb elismerések a bátor helytállásért

Két szerencsi hivatásos tűzoltó vehetett át elismerést augusztus huszonkettedikén. A borsodi kollégák egy műhely tüzénél bizonyították bátorságukat.Augusztus tizedikén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tarcalon tűz ütött ki egy műhelyben. A helyiségben egy dissous-, egy oxigén- és egy pb-gáz palack is volt, ezek miatt először ötven, majd százméteres biztonsági zónát kellett kijelölni. Az esemény felszámolása során Kovács Norbert tűzoltó zászlós, megbízott rajparancsnok és Sike András tűzoltó főtörzsőrmester, beosztott tűzoltó rendkívüli bátorságról tett tanúbizonyságot, amikor a tűzből a palackokat kihozta és biztonságos helyre vitte. Ezért Dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a szerencsi hivatásos tűzoltó-parancsnokság két tűzoltójának a veszélyhelyzet elhárításában nyújtott kimagasló helytállása, bátor magatartása elismeréseként főigazgatói emléktárgyat adományozott.

Az emléktárgyakat és a kinevezést Dr. Góra Zoltán tű. dandártábornok, főigazgató-helyettes adta át a kitüntetetteknek.

Kapcsolódó cikkeink

A Jobbik elnöke szerint óriási eredmény, hogy Fülöp Eriket az ellenzéki párt jelöltjét választották újra Tiszavasvári polgármesterévé a vasárnapi időközi választásokon, ráadásul a 2010-es voksolásnál nagyobb arányú támogatottsággal.

A foglalkoztatás tovább nőtt, a munkanélküliség tovább csökkent. Töretlen a pozitív trend. Magyarországon a múlt év hasonló időszakához képest 67 ezerrel dolgoznak többen és 16 ezerrel kevesebb a munkanélküli.

2019. szeptember 16., hétfő, Edit