Újabb elismerések a bátor helytállásért

Két szerencsi hivatásos tűzoltó vehetett át elismerést augusztus huszonkettedikén. A borsodi kollégák egy műhely tüzénél bizonyították bátorságukat.Augusztus tizedikén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tarcalon tűz ütött ki egy műhelyben. A helyiségben egy dissous-, egy oxigén- és egy pb-gáz palack is volt, ezek miatt először ötven, majd százméteres biztonsági zónát kellett kijelölni. Az esemény felszámolása során Kovács Norbert tűzoltó zászlós, megbízott rajparancsnok és Sike András tűzoltó főtörzsőrmester, beosztott tűzoltó rendkívüli bátorságról tett tanúbizonyságot, amikor a tűzből a palackokat kihozta és biztonságos helyre vitte. Ezért Dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a szerencsi hivatásos tűzoltó-parancsnokság két tűzoltójának a veszélyhelyzet elhárításában nyújtott kimagasló helytállása, bátor magatartása elismeréseként főigazgatói emléktárgyat adományozott.

Az emléktárgyakat és a kinevezést Dr. Góra Zoltán tű. dandártábornok, főigazgató-helyettes adta át a kitüntetetteknek.

Kapcsolódó cikkeink

http://www.mnvh.eu/

A most megnyíló európai uniós források jó kiindulópontot teremtenek annak eléréséhez, hogy Magyarország ne csak termelési, hanem innovációs központtá is váljon Közép-Európában - nyilatkozta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért...

A magyar versenyzők egy-egy arany-, ezüst- és bronzérmet szereztek a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu Európa-bajnokság szombat délelőtti döntőiben.

60 ezren az utolsó két munkanapon váltanak

Az előző évek statisztikái alapján mintegy 60 ezer autós csütörtökön és pénteken dönt arról, hogy lecseréli kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását (kgfb).

2019. június 20., csütörtök, Rafael