Újabb elismerést kapott a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója

Újabb elismerést kapott a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója, Jason Ding a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától (BOKIK). A cég tájékoztatása szerint a BOKIK A gazdaság szolgálatáért díjjal tüntette ki november végén Jason Dinget a kínai-magyar gazdasági, kereskedelmi, befektetői és kulturális kapcsolatok erősítése érdekében végzett tevékenységéért.
Novemberben már A Kínai-Magyar Barátságért kitüntető díjat is Jason Dingnek ítélte a Nagy Fal Magyar-Kínai Barátság Egyesület.
Jason Ding 2012. január 1-je óta irányítja vezérigazgatóként a Wanhua-BorsodChem Zrt.-t, amelynek felvásárlása Kína legnagyobb kelet-közép-európai befektetésének számít. A BorsodChem legfontosabb döntéseinek meghozatalában 2011. február 1-je óta vesz részt az igazgatóság elnökeként. A társaság 2013 első 10 hónapjában jelentősen, több mint 15 százalékkal tudta növelni értékesítési árbevételét az előző év azonos időszakához képest. A vegyigyár fő termékei iránti kereslet továbbra is limitált a nyugat-európai piacokon, ugyanakkor pozitív jelek tapasztalhatók a közép-kelet-európai térségben. Ennek köszönhetően a BorsodChem a 2013. évben már pozitív üzemi eredményt vár.
A BorsodChem MDI, TDI, PVC, vegyipari alapanyagok, speciális vegyszerek és petrolkémiai anyagok egyik vezető európai gyártója. Vegyipari nyersanyagokat biztosít számos iparág, így például a járműipar, építőipar, cipő- és ruhaipar, bútoripar, gyógyszeripar és gumiipar számára. A vállalat központja Magyarországon, Kazincbarcikán található, ezen kívül hét országban rendelkezik leányvállalatokkal vagy fióktelephelyekkel. A vállalat értékesítésből származó nettó árbevétele 2012-ben 1,2 milliárd euró volt.

Kapcsolódó cikkeink

A kínai-magyar gazdasági, kereskedelmi és kulturális kapcsolatok erősítéséért végzett munkájáért Kínai-Magyar Barátságért Kitüntető Díjat kapott Jiansheng Ding, a Wanhua-BorsodChem elnök-vezérigazgatója - írja a boon.hu.

Export-előfinanszírozásra fordítja a BorsodChem Zrt. a cég és az Eximbank Zrt.

A Borsodchem 84 millió euróért épít új üzemet Kazincbarcikán

Új sósav konverziós üzemet hoz létre a kormány támogatásával Kazincbarcikán a kínai Wanhua csoport tulajdonában lévő Borsodchem Zrt., amelynél a 84 millió eurós beruházásnak köszönhetően legalább 70 új munkahely jön létre – jelentette be hétfőn Budapesten Szijjártó...

Forrás: borsodihir.hu

A miskolci és a kazincbarcikai kórházat is támogatta a cég.

 

2020. július 6., hétfő, Csaba