Vért kérnek a Komlóskai óvónőnek

Vért kérnek a komlóskai óvónőnek. A februárban, a 37-es úton súlyos autóbalesetet szenvedett Tóth Zsuzsa további műtéteihez kell segítség. Jelenleg mesterséges kómában van, a további műtétekhez vérre van szüksége - tájékoztatta az Irány Televíziót Komlóska polgármestere. Lehetőleg azokat várják, akiknek 0 RH+ a vércsoportja, de bárkit szívesen látnak, aki segíteni szeretne. Az irányított véradásnál jelezzék: Tóth Zsuzsának adják a vért.  

2015. február 11-e a 27 éves Tóth Zsuzsának ugyanúgy kezdődött, mint egy szokványos munkanap. A fiatal hölgy a reggeli órákban a 37-es úton személygépkocsijával a komlóskai óvodába tartott, ahol a gyerekek már várták Zsuzsa nénit. Ő azonban a munkahelyére már nem érkezett meg, mert a Kincsem dűlő magasságában frontálisan ütközött egy szlovák rendszámú Audival. A baleset következtében Tóth Zsuzsa autója szinte a felismerhetetlenségig összetört. A helyszínelés során találkoztam a sárospataki rend­őrökkel, akik elmondták, a hölgyet élve szabadították ki a kocsiból és bár nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, bíznak abban, hogy a fiatal és erős szervezet még ezzel is meg tud birkózni.

foto Ádám János

– Rengeteg törése van a lányomnak – mondja Tóth György, Zsuzsa édesapja. – Eltört a csuklója, a kulcscsontja, mindkét combcsontja, a medencéje négy helyen is. Ez utóbbit még nem is tudták megműteni, mert a légzése még nem elégséges, mesterségesen lélegeztetik. Szerencsére nagyon veszélyes belső sérülései eddig nem voltak, de még mindig jöhetnek elő apró dolgok az orvosok szerint. A feleségemtől tudom, hogy csütörtökre a láza is lejjebb ment és már értette, amit mondtak neki, így egyre nagyobb a remény a gyógyulásra. Még több műtét vár Zsuzsára, amihez vérre lenne szükség, ezért fordultunk a Facebook közösségéhez és a komlóskai önkormányzathoz, aki tud, legyen szíves segítsen, hogy Zsuzsa meg­gyógyuljon.

– Számunkra egy pillanatig sem kérdéses, hogy segítünk – mondja Köteles László, Komlóska polgármestere. – Éppen ezért a település Facebook-oldalán mi is közzétettük a felhívást, és csütörtökön délelőtt a hivatal dolgozóival pedig beutaztunk a Miskolci Vérellátó Központba, hogy vért adjunk, és a közeljövőben Komlóskára is szervezünk egy véradást. Ha egy ember életéről van szó, nincs helye a habozásnak, ezért kérünk mindenkit, aki úgy érzi, segíteni tud, menjen el pénteken Szerencsre vért adni. Teljesen mindegy, hogy ki milyen vércsoportú, mert a kórházak közti cserével meg tudják oldani.

Zsuzsa családja azt kéri, aki szeretne segíteni, az irányított véradás keretében adjon vért a megyei kórház intenzív osztályán fekvő lánynak.

Tóth György hozzájárult ahhoz, hogy az ehhez szükséges adatokat megadjuk:

  • név: Tóth Zsuzsa Tímea,
  • születési idő: 1988. 07. 12.

Lehetőleg azokat várják, akiknek 0 RH+ a vércsoportja, de bárkit szívesen látnak, aki segíteni szeretne.

 

-boon.hu-

Kapcsolódó cikkeink

Az Erzsébet-program jóvoltából idén összesen 100 tonna brikett kerül az ország hét iskolájába, a leghátrányosabb kistérségekbe. A brikettek a már elszámolt Erzsébet-utalványokból készültek, fűtőértékük megegyezik a tűzifáéval.

Szívinfarktust okozhat a húsvéti csokinyuszi.

Gondolta volna, hogy a húsvéti csokinyuszi nem is mindig olyan ártalmatlan? Ha ugyanis a jó szívvel megvásárolt édességünk transzzsírt tartalmaz, az rögtön hadjáratot indít a szervezet ellen.

Kegyeleti megemlékezést tartottak szombaton, a hejcei légi szerencsétlenség hetedik évfordulóján a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

„Elkezdődött és az elkövetkező években folyamatos lesz a gyorsvonatokban közlekedő kocsik felújítása, hogy ezáltal is komfortosabb utazási körülményeket biztosítson a MÁV-START az utasainak.

2021. március 5., péntek, Adorján,Adrián