Ablakmosó folyadékból ágyas pálinka

Téma: 

Vélhetően ablakmosóból készített szeszes italt az a hejőkeresztúri férfi, akinek házának egyik mellékhelyiségében több száz liter ablakmosót és szeszes folyadékot, valamint aktív szenet és aromát is találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. A garázsban volt olyan szeszes folyadék is, amibe gyümölcsdarabokat dobáltak, mintha ágyas pálinka lenne. A ház tulajdonosa ellen 5 évvel ezelőtt már indult hasonló ügyben eljárás. Akkor 800 liter tiszta szesszel kapták el a pénzügyőrök. Jelenleg másodfokon tárgyalja az ügyet a bíróság.

A Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói egy korábbi ügy kapcsán tartottak házkutatást a férfi hejőkeresztúri házában. Akkor vették észre, hogy az egyik mellékhelyiség tele van szeszes kannákkal és ablakmosó folyadékkal. Értesítették a NAV pénzügyőreit, akik a garázsban összesen 362 liter kék színű ablakmosó folyadékot, 470 liter szeszes folyadékot, másfél liter aromát és egy reklámtáskában aktív szenet találtak. Ez utóbbit szokták hozzáadni az ablakmosóhoz, amit aztán leszűrnek, hogy a színezék távozzon belőle. Egy 220 literes hordóba a férfi már betöltötte az ablakmosót, az aktív szenet azonban még nem adta hozzá. Találtak viszont a pénzügyőrök olyan – szeszes folyadékkal teli - üveget a garázsban, amelyet vélhetően ablakmosóból készítettek és amelybe gyümölcsdarabokat dobáltak, hogy ágyas pálinkának „álcázzák”. A NAV pénzügyi nyomozói az illegális szeszesital előállításához használt eszközöket és folyadékokat lefoglalták. Az ügyben jelentős vagyoni hátrányt okozó jövedéki termékre elkövetett költségvetési csalás bűntett miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Kapcsolódó cikkeink

Lovász László matematikus, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Széchenyi Istvánra, a Magyar Tudományos Akadémia alapítójára emlékeztek A magyar tudomány ünnepe Széchenyi-emléknapja alkalmából hétfőn a nagycenki Széchenyi-mauzóleumban.

Hárman meghaltak, 144-en pedig megsebesültek, miután hétfő kora délután két pokolgép robbant fel a bostoni maraton célegyenesében.

Új magyar fejlesztésű „szelíd” fertőtlenítőszert díjazott a svéd kereskedelmi kamara – mondta Noszticzius Zoltán, a Budapesti Műszaki Egyetem professzor emeritusa az M1 aktuális csatornán hétfőn este.

 

MTI Fotó Koszticsák Szilárd

A demográfiai kérdések áttekintésekor a Fidesz-KDNP-frakció a velencei ülésén arra kérte a kormányt, hogy teremtsen további lehetőségeket a nőknek a nem hagyományos foglalkoztatási formák igénybevételére, például az otthoni munkavégzésre, a részmunkaidőre, a munkaerő-...

2019. december 10., kedd, Judit