Csalással próbált polgármester lenni egy 61 éves férfi

Írta: itv , - Frissítve: 23rd November, 2017 - 1:21pm

Téma: 

A férfi és társa – egy 64 éves nő – ellen választás rendje elleni bűntett miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség – közölte az MTI-vel Martossy György főügyészhelyettes csütörtökön.

 

Mint írta, egy abaúji kistelepülésen 2016 júliusában időközi polgármester- és képviselő-testületi választást írtak ki, mert az előző önkormányzat feloszlatta magát. A vádlott polgármesterjelöltként regisztráltatta magát a választási irodánál. A 150 lakosú településen úgy akarta bebiztosítani győzelmét, hogy egy – a faluban bejegyzett – turisztikai cég képviselőjével közösen megpróbálták befolyásolni a választás eredményét – tette hozzá a főügyészhelyettes.

 

A közlemény szerint ennek során a környező településeken élő, anyagilag nehéz helyzetben lévő embereket kerestek fel, és rávették őket, hogy a választáson a vádlottra szavazzanak. A férfi és a nő maguk vitték el a leendő választókat az okmányirodába, és átjelentették őket a faluban lévő cég székhelyére, valamint egyéb, ugyancsak a faluban található ingatlanokba. Azt ígérték nekik, hogy ezekbe a lakásokba beköltözhetnek, majd ott ingyen lakhatnak – ismertette a Martossy György.

Kapcsolódó cikkeink