Egy mozgáskorlátozott férfi mankóját rabolták el Miskolcon

Téma: 
Bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség.
 
 
A három vádlott, egy 46 és egy 20 éves férfi, valamint egy 23 éves nő 2014. május 30-án a délelőtti órákban Miskolcon egy nagyáruház előtti parkolóban tartózkodtak.
Odamentek a mozgássérült férfihoz és beszélgetni kezdtek vele.
 
Ennek során a fiatalabb férfi elvette a sértett mankóit. A rokkant férfi kérte vissza, de a vádlott továbbadta társának, miközben a járást segítő eszközt visszaszerezni próbáló férfit fejbe rúgta. Harmadik társuk, a nő, eközben elvette a sértett műanyag flakonban lévő borát, majd a megszerzett dolgokkal mindhárman távoztak a helyszínről.
 
Valamennyi vádlott volt már korábban büntetve súlyos testi sértés illetve garázdaság miatt.
Az idősebb férfi fél évvel, fiatalabb társa egy évvel ezen cselekmény előtt szabadult a börtönből.
 
Mindhárman előzetes letartóztatásban vannak és velük szemben az ügyészség fegyházbüntetésre tett indítványt, azzal, hogy a két férfi feltételes szabadságra sem
bocsátható.
 
Miskolc, 2014. november hó 19. napján
Dr. Miskolci László
főügyész

Kapcsolódó cikkeink

Kerekes székes embert raboltak ki Miskolcon szombaton, a bűncselekménnyel gyanúsított 40 éves helybéli asszonyt elfogták - tette közzé a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján vasárnap.

Miskolcon  veszik majd fel a 112-es segélyhívásokat

Hárommilliárd forintból Miskolcon épül ki a 112-es telefonszámon hívható országos segélyhívó egyik bázisa, amely csaknem ötszáz embernek ad majd munkát - jelentette be Kriza Ákos (archív fotó), a borsodi megyeszékhely fideszes polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján.

MTI Fotó: Vajda János

Harminckilenc embert menekítettek ki a tűzoltók Miskolcon egy égő házból péntek hajnalban, majd eloltották a tüzet - olvasható a katasztrófavédelem honlapján.A lángok egy négyszintes lakóépület egyik első emeleti lakásában csaptak fel a Lorántffy Zsuzsanna...

Demonstrációval, közös verseléssel tiltakozó akciót szerveztek ellenzéki pártok miskolci női aktivistái, politikusai, szimpatizánsai a borsodi megyeszékhelyen, a megmozdulással a közelmúltban Miskolcon történt könyvégetést ítélték el.

2020. január 18., szombat, Piroska