Előzetesben a miskolci orvvadászok

Téma: 

Három szarvastehenet illegálisan, tilalmi időben, ellés előtt ejtettek el azok a miskolci férfiak, akiket a rendőrség elfogott. A bűnügyi őrizetbe vett orvvadászokat a Miskolci Rendőrkapitányság előterjesztése alapján ügyészi indítványra a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A Miskolci Rendőrkapitányság nagyobb értékre elkövetett lopás, lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárást három miskolci férfival szemben. A nyomozás adatai alapján a 49 éves id. V. András, a 27 éves ifj. V. András és a 26 éves P. Ádám 2013. március 18-án három szarvast is kilőttek, ezzel két erdőgazdálkodással foglakozó Zrt.-nek közel 1 millió forint kárt okoztak.
A szökése után elfogott id. V. András bükkszentkereszti házában tartott házkutatás során a rendőrök lefoglaltak különböző vadhúsokat, köztük a frissen elejtett szarvastehenek húsát, továbbá Mályiban történő házkutatás során lőfegyvereket és a bűncselekmény elkövetéséhez használt gépjárművet.A Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette az elkövetőket és előterjesztése alapján, ügyészi indítványra a bíróság 2013. március 21-én ifj. V. Andrást és P. Ádámot 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte, míg id. V. András ügyében a taláros testület március 22-én hozta meg hasonló tartalmú döntését.

Kapcsolódó cikkeink

Előzetesben a miskolci szatír

A közelmúltban több miskolci nőt szeméremsértően molesztált egy férfi.
A miskolci nyomozók elfogták és bűnügyi őrizetbe vették a gyanúsítottat és kezdeményezték előzetes letartóztatásának elrendelését.

Barátnőjét futtatta egy  miskolci férfi

Egy miskolci férfi azért futtatta élettársát, hogy ő munka nélkül is megéljen, ezzel azonban elkövette a kitartottság bűntettét.

Kizárták Szegedi Mártont a Jobbik miskolci, önkormányzati frakciójából

Kizárták Szegedi Mártont a Jobbik miskolci, önkormányzati frakciójából – erről közleményben tájékoztatott szerdán a párt másik két helyi képviselője.

A rendőrök által elfogott miskolci erőszaktevő beismerte tettét.

2020. február 22., szombat, Gerzson