Eltűnt, de megkerült vashulladékok

Téma: 

A szolgálaton kívüli körzeti megbízott információi alapján a járőrök egy tiszakeszi lakóház padlásán bukkantak rá a nyolc órával korábban ellopott fémtárgyakra. A rendőrök még aznap este visszaszolgáltatták a sértettnek az eltulajdonított dolgokat.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2015. február 12-én 11 óra 15 perckor érkezett lakossági bejelentés, miszerint egy tiszakeszi lakóház udvarára ismeretlen személy bement, majd az ott tárolt fémhulladékokból több mint negyed mázsa gépalkatrészt, vascsövet és egyéb használati tárgyat tulajdonított el.

Az elsődleges rendőri intézkedések során a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei egy, a helyszín közelében lévő bokros területen az eltulajdonított tárgyak egy részét megtalálták, azonban a végrehajtott adatgyűjtések alapján az elkövető kilétére vonatkozóan érdemleges információ nem jutott birtokukba.

A település szolgálaton kívüli körzeti megbízottja, Répási Bertalan r. főtörzsőrmester a délutáni órákban telefonon arról tájékoztatta az intézkedő járőrpárost, hogy olyan információ jutott birtokába, miszerint egy helyi lakos bűncselekményből származó vashulladékokat rejt lakóháza padlásán.

A járőrök az információ ellenőrzése céljából megjelentek K. István, 47 éves helyi lakos családi házában, ahol a padláson egy vasból készült talicskát és egy vasvályút találtak, míg az ingatlan másik helyiségében egy farakás alatt elrejtve fűnyíró motorblokkra, valamint egy szatyorban csaptelepekre és búvárszivattyú-alkatrészekre bukkantak.

A házkutatást elszenvedő férfi később, gyanúsítotti kihallgatása során a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte. A helyi egyenruhások összehangolt munkájának köszönhetően a lopási kár teljes egészében megtérült. Az ellopott, de megkerült fém alkatrészeket a rendőrök még aznap este visszaszolgáltatták a jogos tulajdonosnak.

 

Az ügyben a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, melyet gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással tervez befejezni.

 

Kapcsolódó cikkeink

Négy év után, augusztus 9-én újra megnyitják a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2A termináljának kilátóteraszát. A terasz a tervek szerint csak a téli hónapokban zár be újra, augusztus 9. és 11. között ingyenesen látogatható lesz reggel 8 és 20 óra között.

hirado.hu

Domokos László úgy látja, hogy a növekvő adóbevételeket az adók és járulékok további csökkentésére érdemes fordítani, ami növeli a vállalkozások versenyképességét és több jövedelmet hagy a dolgozó családoknál.

2020. február 20., csütörtök, Aladár,Álmos