A folyóban úszva fogták el a rendőrök azt a 28 éves férfit, aki Tokajban a szüreti fesztivál alatt 9 autót tört fel.

Írta: itv , - Frissítve: 8th October, 2015 - 9:35am

Téma: 

A többszörös visszaeső férfi 2015. október 03. napjáról 04. napjára virradó éjszaka Tokajban ittas állapotban összesen 9 autó ablakát törte be a nála lévő bottal, illetve egy esetben betonblokk-darabbal, abból a célból, hogy azokból különféle értékeket tulajdonítson el, míg a gépjárművek tulajdonosai a Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok elnevezésű rendezvényen szórakoztak.

Ennek során  készpénzt, autósrádiót tulajdonított el.

A férfi két gépjármű vonatkozásában kárt is okozott azzal, hogy a gyújtáskapcsoló alsó borítását és az ott lévő kábeleket szétszakította, illetve egyik esetben a vezető oldali légzsákot is megrongálta.

 

Két járókelő észlelte a vádlott cselekményét, aki emiatt a Bodrog folyó partjára menekült és ott, a bozótosban bújt el. Az időközben helyszínre érkező rendőrök elől menekülve átúszott a Bodrog folyó túlpartjára. Kis idő elteltével, azt feltételezve, hogy a rendőrök a helyszínről már távoztak,  visszaúszott. A rendőrök, akik időközben egy kajakkal már a vízen voltak, úszás közben elfogták.

 

A Szerencsi Járási Ügyészség az őrizetbe vett férfit lopás vétsége és rongálás vétsége miatt gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította. A bíróság a vádlottat az elkövetéstől számított két napon belül két és fél év fegyházra ítélte. Az ítélet jogerős.

 

 

 

 

 

                                                                                                                    

 

Kapcsolódó cikkeink