Gadna - baltával estek az autónak a rettegő romák

Téma: 

Az alpolgármester fiára támadtak a gadnai romák, miután egy asszony elhíresztelte, hogy skinhead-ek vannak a borsodi faluban – írja a Szon.hu. A hírportál szerint a romák botokkal és baltákkal estek neki egy autónak péntek éjjel a Borsod megyei Gadnán, mivel azt hitték, bőrfejűek ülnek benne. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg a Szon.hu értesüléseit, ellentétben Lakatos Dezsővel, a falu polgármesterével.

Lakatos szerint a falubeliek egymást ijesztgették, és felfokozott idegállapotú emberek dobáltak meg egy autót, mert azt hitték, hogy szkinhedek ülnek benne. A pletykát – amely szerint bőrfejűek járnak a faluban – egy helyi asszony terjesztette el, hogy ne legyen egyedül – mondta a portálnak a polgármester.

A lap szerint a romák még a nádast is fel akarták gyújtani, mert azt hitték, hogy ott vannak a szkinhedek. Ekkor hajtott haza barátnőjével a falu alpolgármesterének fia, akinek kocsiját botokkal és fejszékkel rongálták meg, amíg rá nem jöttek, hogy nincs okuk tartani tőle. A kocsit “szépen összetörték” egy szemtanú szerint.

Kapcsolódó cikkeink

Diósgyőri Várszínházi esték

A Bükk lábánál elterülő Diósgyőri vár immár XXI. alkalommal ad otthont a Diósgyőri Várszínházi Estéknek. Az idei év előadásai a vidámságra és a férfi-nő kapcsolatra helyezik a hangsúlyt.

A negyedik előadáson Schág Éva, a NASA neves kutatómérnöke lesz a vendég.

Illusztráció.

A társasházak homlokzatán elhelyezett hirdetéseket a városvédők ritkán dicsérik. A bevétel viszont többnyire jól jön a közösségnek. Az esetenként több tíz négyzetméteres óriásplakátok gyakran az épp folyamatban lévő felújítás összegét takarják és finanszírozzák....

Thürmer: Ki kell lépni az EU-ból!

Az EU "retteg", mert sem az Egyesült Államokkal, sem Kínával nem bírja a versenyt, ezért nem érdemes EU-tagországnak maradni a továbbiakban, hanem fel kell ébredni és cselekedni kell - mondta Thürmer Gyula a Városligetben.

2019. szeptember 16., hétfő, Edit