Gadna - baltával estek az autónak a rettegő romák

Írta: Németh Csaba , - Frissítve: 4th November, 2013 - 5:53pm

Téma: 

Az alpolgármester fiára támadtak a gadnai romák, miután egy asszony elhíresztelte, hogy skinhead-ek vannak a borsodi faluban – írja a Szon.hu. A hírportál szerint a romák botokkal és baltákkal estek neki egy autónak péntek éjjel a Borsod megyei Gadnán, mivel azt hitték, bőrfejűek ülnek benne. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg a Szon.hu értesüléseit, ellentétben Lakatos Dezsővel, a falu polgármesterével.

Lakatos szerint a falubeliek egymást ijesztgették, és felfokozott idegállapotú emberek dobáltak meg egy autót, mert azt hitték, hogy szkinhedek ülnek benne. A pletykát – amely szerint bőrfejűek járnak a faluban – egy helyi asszony terjesztette el, hogy ne legyen egyedül – mondta a portálnak a polgármester.

A lap szerint a romák még a nádast is fel akarták gyújtani, mert azt hitték, hogy ott vannak a szkinhedek. Ekkor hajtott haza barátnőjével a falu alpolgármesterének fia, akinek kocsiját botokkal és fejszékkel rongálták meg, amíg rá nem jöttek, hogy nincs okuk tartani tőle. A kocsit “szépen összetörték” egy szemtanú szerint.

Kapcsolódó cikkeink